FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Lübnan ve Tunus, FETÖ'nün darbe girişiminin anayasal meşruiyet lehine sonlandırılmasını memnuniyetle karşıladı

İSTANBUL (AA) - Lübnan ve Tunus, Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin anayasal meşruiyetin lehine sonlandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Lübnan Başbakanı Temmam Selam, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaşanan, sivil ve asker çok sayıda insanın hayatını kaybettiği olayları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Hangi ülkede olursa olsun silahlı güçle yönetime el konulmasına karşı olduklarını ve demokratik geleneklere saygı duyduklarını belirten Selam, "Türkiye'deki durumun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve devlet kurumlarıyla temsil olunan anayasal meşruiyet lehine sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Selam, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada yeniden rol oynayabilmesi, güvenlik ve istikrarını yeniden kazanabilmesi için bu acı sayfayı bir an evvel kapatması temennisinde bulundu.

Tunus Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da seçimle iş başına gelmiş Türk makamlarına destek mesajı verilirken, anayasal kurumların korunması ve Türk halkının iradesine saygı duyulmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Tunus, şiddet ve güç kullanarak yönetimin ele geçirilmesi yönündeki her türlü çabayı ilkesel olarak reddetmektedir. Demokratik sistemlerde iktidara gelmenin tek yolu şeffaf ve özgür seçimlerden geçmektedir." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler