FETÖ'nün darbe girişimi davaları

FETÖ'nün darbe girişimi davaları

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi:- "Türkiye'ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerine verdiği destek, sağladığı koruma milletimiz tarafından bütün çıp

ANKARA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Türkiye'ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerine verdiği destek, sağladığı koruma milletimiz tarafından bütün çıplaklığıyla müşahede edilmiştir. Uluslararası lobinin kuşatması birlik ve beraberliğimizi artırmaktadır." dedi.

Akıncı Hava Üssü ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki darbe girişimi davalarının görüldüğü Sincan Cezaevi yerleşkesinde basın açıklaması yapan Selvi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, şehadet şerbetini içmeye göze alan kahramanlarca bertaraf edildiğini, hain darbe girişiminin milletin feraseti ve dirayetiyle püskürtüldüğünü söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak millet iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabullenmeyeceklerini, milletin değerleriyle savaşanlara karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman mücadele edeceklerini dile getiren Selvi, şöyle konuştu:

"FETÖ'nün 15 Temmuz'daki terörist darbe teşebbüsü sonrasında Türkiye'ye destek vermekten imtina eden dost, müttefik görünümlü ülkelerin ve çok uluslu yapıların FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerine verdiği destek, sağladığı koruma milletimiz tarafından bütün çıplaklığıyla müşahede edilmiştir. Ulusal ve uluslararası mihrakların teröre verdiği desteğe karşı Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı, milletimiz tarafından büyük destek görmekte, uluslararası lobinin kuşatması birlik ve beraberliğimizi artırmaktadır. ABD ve AB ülkelerinin sosyal, siyasal ve diplomatik alanda Türkiye'yi yalnızlaştırma stratejileri her geçen gün alenileşirken, bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır."

ABD'nin hain darbe girişimi öncesi ve sonrası kararlarıyla terörle arasına mesafe koymamasının şaşırtıcı olmadığını ifade eden Selvi, şu değerlendirmeyi yaptı:

"ABD'nin, insan hakları ve demokrasi söylemlerinin arkasına sığınarak birçok terör örgütü ile iş tuttuğu herkesçe bilinmekte ve bu ikircikli tutumundan kaynaklanan tutarsızlıklarını artık gizlememektedir. ABD'nin vize işlemlerini durdurması adeta terörle ilişkisini itirafı mahiyetindedir. Bu kararıyla Türkiye'yi zayıflatacağını zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedir. İçerideki hainlerin cesaret aldığı hamileri konumundaki destekçilerine buradan sesleniyoruz. Türkiye, dışarıdan müdahale ve operasyonlarla yönetilebilecek bir ülke değildir. Bu gerçeğin en son örneği 15 Temmuz destanıdır."

Selvi, FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin yargı önünde hesap vermeleri gerektiğini vurgulayarak millet iradesine sahip çıkarak darbe teşebbüsüne ilişkin davaları yakından takip edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :