FETÖ'nün darbe girişimi Ankara'da protesto edildi

FETÖ'nün darbe girişimi Ankara'da protesto edildi

Başkentte Güvenpark'ta toplanan Milli İrade Platformu üyesi bir grup, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, şehitler için dua okudu

ANKARA (AA) - Güvenpark'ta toplanan Milli İrade Platformu üyesi bir grup, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederek şehitler için dua okudu.

Milli İrade Platformu üyesi grup üyeleri, "Darbeler bizi yıldıramaz, milli iradeye saygı darbeye hayır" yazılı pankart açtı. Gruptakiler, ellerinde Türk bayrakları ile FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Milli İrade Platformu Sözcüsü Mustafa Kır, darbeye şiddetle karşı olduklarını belirterek, milli iradeye bağlı olduklarını, 28 Şubat postmodern darbesi ve 27 Nisan e-muhtırası ile darbeler ve muhtıralar zinciri tarihin karanlıklarına gömüldü derken fiili bir FETÖ darbe kalkışması ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kır, vatanı, milleti ve devleti için gözünü kırpmadan göğsünü cuntacıların uçaklarına, tanklarına siper ederek şehit olan asker polis ve vatandaşlara Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi.

"Darbe kalkışması milletin kendisini hedef alan alçakça bir ihanettir." diyen Kır, "Bu darbenin amacı meşru yollarla, halkın özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanını ve yine meşru yollarla halkın özgür iradesiyle iş başında olan bir hükümeti ve TBMM'sini alaşağı edip yönetime el koyma amacının ötesinde askeri askere, polisi polise, polisi askere ve halkı devletin güvenlik güçlerine kırdırmayı amaçlayan bir iç savaş denemesidir." ifadelerini kullandı.

Yerin üstündekilerden daha fazla yerin altında bu ülkenin sahipleri bulunduğunu kaydeden Kır, "Millet devletin ve sivil siyasetin yanındadır. Son yıllarda muhtaç olduğumuz ve FETÖ örgütünün darbe kalkışmasıyla yakaladığımız Çanakkale ruhundan vazgeçmeden Kuvay-ı Milliye ruhunu kaybetmeden dünya görüşü farklılıklarımıza rağmen omuz omuza yeniden büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa etme azim ve kararlığımız olmalıdır." dedi.

Halkın kendi iradesiyle iş başına getirdiklerini yine kendi iradesiyle götürebileceğini hatırlatan Kır, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz kendi iradesine yine kendisi sahip çıkmıştır. Milletin özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve milletin özgür iradesiyle seçilmiş bir hükümeti cuntacıların alaşağı etmesine müsaade etmemek için meydanlarda 7-24 nöbet tutmaya devam etmiştir ve devam etmektedir. Darbeye ve darbecilere göğsümüzü siper etmeye hazırız. Temenni ediyoruz ki artık ülkemiz darbe sözcüğü ile bundan böyle anılmasın. İç ve dış mihraklara karşı ülkemizin güvenliğini sağlamak amacıyla kendilerine teslim edilen silahları, uçakları, tankları, topları gasbederek halkına karşı kullanacak bir darbeci, bir cunta bozuntusu bir daha ortaya çıkmasın."

Açıklamanın ardından grup içinde bulunan bir kişi şehitler için dua okudu, Güvenpark'ta toplanan vatandaşlar da hep birlikte iştirak ederek "amin" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi Ankara'da protesto edildi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :