FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Giresun Valisi Karahan:- "(FETÖ ile terör örgütleri arasındaki işbirliği iddiası) Bundan sonra en azından bu işbirliğinin olamayacağını değerlendiriyoruz. Bu da terörün ilimizdeki, bölgemizdeki etkisinin kırılacağına bizi daha kolay ikna ediyor"

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, FETÖ ile terör örgütleri arasındaki işbirliği iddiasına ilişkin, "Bundan sonra en azından bu işbirliğinin olamayacağını değerlendiriyoruz. Bu da terörün ilimizdeki, bölgemizdeki etkisinin kırılacağına bizi daha kolay ikna ediyor." dedi.

Göreve başlamasının üçüncü yılı dolayısıyla bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Karahan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Vali Karahan, Giresun'un genel olarak huzurlu, sakin bir il olduğunu ancak son bir yılda, daha önce yaşanmayan terör olaylarının Giresun'da meydana geldiğine işaret etti.

Terör örgütünün Karadeniz açılım stratejisi diye bir gayreti olduğunu belirten Karahan, "Bölgede zaten eskiden beridir bir yerleşikliği var ya da gelip gitmişliği var. Dolayısıyla bölgenin yabancısı değil, bundan da faydalanarak ilimizde yerleşmeye çalışıyor ve eylem de yaptı bildiğiniz gibi, biliyorsunuz bir astsubayımızı şehit ettiler, Çaldağ karakol komutanını." diye konuştu.

Karahan, bu konuda devlet olarak Karadeniz'in zor koşullarını dikkate alarak yeni tedbirler, ilave destekler, hem personel hem araç gereç bakımından terörle mücadele kapsamında yeni imkanlara kavuştuklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunların da inşallah neticesini alıyoruz. Bu sıralar kırsal kesimde emniyet güçlerimiz daha etkili, araç gereç olarak daha iyi durumdayız. İnşallah bir şekilde bunun kökünü kurutmamız gerekiyor. Tabii ki bu son gelişmeler, bu darbe teşebbüsü belki, hatta belki demeyelim işbirlik halinde olmaları da bizim açımızdan, tabii bu işbirliğin ortaya çıkması bizim açımızdan daha avantaj bir durum yaratacak. Bundan sonra en azından bu işbirliğinin olamayacağını değerlendiriyoruz. Bu da terörün ilimizdeki, bölgemizdeki etkisinin kırılacağına bizi daha kolay ikna ediyor."

Bir gazetecinin FETÖ operasyonları kapsamında kaç kişi hakkında işlem yapıldığı ilişkin soruya Vali Karahan, şu yanıtı verdi:

"Şu anda bizim görevden uzaklaştırdığımız kamu personelimiz 373, bugün meslekten ihraç edilen emniyet personeliyle birlikte 27 personel ihraç edilmiş görevden. 17 kişisi bugün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle, onun dışında şu anda gözaltında 60 personel var, tutuklanan kamu görevlisi şu anda 100, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar 33, serbest kalanlar 19 kişi."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler