FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Şanlıurfalı 4 şehidin ailesiyle bir araya geldi- Şehit Yolcu'nun ağabeyi:- "Bedel vermeden iyi günde de birleşelim ki başka bedeller ödemeyelim"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan 4 kişinin ailesiyle görüştü.

Vali Tuna, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle İl Müftülüğünün bahçesinde verilen yemekte bir araya geldi.

Yolcu, Yıldırım, Direkli ve Şefkatlioğlu aileleriyle bir süre sohbet eden Vali Tuna, şehitlere layık olmak için gayret edeceklerini söyledi.

Tuna, "Bu ülkeye, bu vatana hep birlikte hizmet edeceğiz. Çocuklarımızı bu şuurla yetiştireceğiz. Devletimizin imkanları geçmişe göre bugün çok daha iyi düzeydedir. Devletimiz, şehit ailelerimizi, gazilerimizi zor durumda bırakmaz, her zaman destek olur." dedi.

İstanbul'da şehit olan Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu ise Türkiye'nin darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik içerisinde tepki gösterdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Hepimiz canımızdan bir parça verdik ama yüz defa da olsa hepimiz yine canımızdan parça vermeye hazırız çünkü bu topraklar hepimizin ve bizim olan bu topraklara bizden başkası yerleşemez. Ne pahasına olursa olsun böyle bir durumda dil, din, ırk gözetmeden herkes aynı şeyi yapacaktır, biz de buna hazırız. Bedel vermeden iyi günde de birleşelim ki başka bedeller ödemeyelim."

- "Başka vatanımız yok"

Şehit Halil İbrahim Yıldırım'ın amcası İzzet Yıldırım ise hem hüzünlü hem de gururlu olduklarını ifade etti.

Herkesi Türkiye'ye sahip çıkmaya davet eden Yıldırım, "Yeğenim vatan için şehit olmuştur. Bu yüzden biz burada bütün vatandaşlarımızı birliğe ve dirliğe çağırıyoruz. Gidecek başka vatanımız yoktur. Allah bütün milletimize birlik ve beraberlik versin." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler