FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Irak Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Bahaattin:"Darbe girişiminde bulunanlar (FETÖ) Türkiye'nin başarılı demokrasi sistemini hedef almıştır"

KERKÜK (AA) - Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Hüseyin Bahaattin , Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türk halkının, devleti, toprağı ve seçilmiş hükümetine sahip çıktığı için başarısız olduğunu belirtti.

Bahaattin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Darbe girişiminde bulunanlar (FETÖ) Türkiye'nin başarılı demokrasi sistemini hedef almıştır. Ancak bu darbe girişimi Türk halkının iradesinin, Türkiye Cumhuriyeti devleti, toprağı ve seçilmiş hükümetine sahip çıktığı için başarısız oldu." dedi.

"Irak Türkmenleri olarak darbeciler ve tüm dünyaya demokrasi dersi veren Türk milletini tebrik ediyoruz." diyen Bahaattin, Türkmen halkının yanında duran Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü beladan korunmasını diliyoruz. Başta Irak olmak üzere tüm bölge halkına desteğini esirgemeyen Türkiye'yi mazlumların duası da korudu." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler