FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sakarya, Zonguldak ve Düzce'de 7 yurt, 1 kreş, 2 dershane ve 3 iş yeri kapatıldı; 5'i polis, 11'i öğretmen ve 1'i din görevlisi 24 memur açığa alındı

SAKARYA (AA) - Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Sakarya, Zonguldak ve Düzce'de 7 yurt, 1 kreş, 2 dershane ve 3 iş yeri kapatıldı; 5'i polis, 11'i öğretmen ve 1'i din görevlisi 24 memur görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya'nın Hendek ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan 5 öğretmen ile 1 din görevlisi açığa alındı. İlçede ayrıca FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle 1 dershane ve 3 iş yeri zabıta ekiplerince mühürlendi.

Sapanca'da ise gözaltına alınan 5 kişi, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. İlçede 5 polis, 6 öğretmen ve bazı kamu kurumlarında çalışan 7 kişi ise açığa alındı.

- Zonguldak

Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ilçelerinde de FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 6 yurt, 1 dershane ve 1 kreş mühürlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve maliye görevlileriyle tespit edilen yurt, dershane ve kreşte arama yaptı.

Bu kapsamda Ereğli'de Özel Emin Ortaöğretim Erkek, Özel Emin Yüksek Öğrenim, Özel Elmas Yüksek Öğrenim Kız ve Irmak Ortaöğretim Kız yurtları ile FEM Dershanesi'ne ait bina; Alaplı'da ise Özel Şahika Yükseköğretim ve Ortaöğretim Kız yurtları ile Alaplı Gonca Kreş binaları kapatıldı.

- Düzce

Düzce'de de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında bir yurt kapatıldı.

Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eda Eğitim Kurumları'na bağlı olarak ilçede faaliyet gösteren bir ortaöğretim erkek öğrenci yurduna nisan ayında kayyum atandığını söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişimi sonrasında örgütle bağlantısı tespit edilen yurdun, mülkiyetinin de kayyuma devredildiğini belirterek "Dolayısıyla FETÖ'ye ait olan yurt tamamen kapanmış oldu." dedi.

Şener, FETÖ'ye destek veren bir kişi kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak "Halkımızın da etrafında gördüğü, bildiği FETÖ'yle ilgili girişimleri 140 Alo Terör Hattı, BİMER veya bizlere bildirmeleri, devlete, vatana ve millete yapılacak en büyük hizmet olacaktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :