FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Tufan: "Örgütün, ülkedeki kurumlarına yönelik alınacak tedbirler konusunda Burkina Fasolu yetkililerle müzakere içindeyiz"

VAGADUGU (AA) - Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Korkut Tufan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkedeki kurumlarına yönelik alınacak tedbirler konusunda Burkina Fasolu yetkililerle görüştüklerini bildirdi.

Tufan, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin bilgi vermek üzere Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Tufan, FETÖ'nün, birçok ülkede "insani yardım" adı altında gizli amaçlar peşinde olduğunu söyledi.

Burkina Faso basınında yayımlanan ve FETÖ'nün insani yardımlarda bulunduğu öne sürülen bir makaleye değinen Tufan, "Makalede, bu örgütün siyasetten uzak, sadece insani yardım yaptığı, sağlık ve eğitim alanında hizmet verdiği belirtiliyor. Ancak aynı makalede, örgütün telefon dinleme skandalından da bahsediliyor. Sadece insani yardım alanında hizmet eden bir örgüt neden siyaset adamlarını dinlemeye çalışıyor?" ifadelerini kullandı.

Tufan, örgütle bağlantısı olduğu için iki yıl önce görevden alınan bir polisin, darbe girişiminde kullanılan tanklardan birinde bulunduğuna dikkati çekti.

Türk hükümetinin yakın zamanda, örgütle mücadelede yetkilileri önlem almaya çağırdığını hatırlatan Tufan, "Dünya çapında yayılan bu örgütün, Burkina Faso dahil belki 150 ülkede kurumu var. Örgütün, ülkedeki kurumlarına yönelik alınacak tedbirler konusunda Burkina Fasolu yetkililerle müzakere içindeyiz." dedi.

Kabore'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği mesajda dayanışma vurgusunda bulunduğunu anımsatan Tufan, Burkina Faso'nun Türkiye'yi desteklemesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :