FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreterliği: - "Üniversitemize yerleşmiş örgüt mensuplarının soruşturulması kapsamında, görevden uzaklaştırıldıklarına ilişkin basında çıkan isimler, gerçeği yansıtmamaktadır"

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Genel Sekreterliği, üniversiteye yerleşmiş örgüt mensuplarının soruşturulması kapsamında, görevden uzaklaştırıldıklarına ilişkin basında çıkan isimlerin, gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın dayısı olan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keskin'in de aralarında olduğu bazı öğretim üyelerinin de FETÖ'cü çıktığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı ifade edildi.

PAÜ Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemize yerleşmiş örgüt mensuplarının soruşturulması kapsamında, görevden uzaklaştırıldıklarına ilişkin basında çıkan isimler, gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Ülkede yaşanan anayasal düzene ve milli iradeye yönelik "darbe girişimi" sonrası tüm kamu kurumlarında olduğu gibi PAÜ'de de yerleşmiş örgüt mensuplarının uzaklaştırılmasına yönelik çalışma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Bu çalışma ile ve üniversitemize yerleşmiş örgüt mensuplarının isimleri ile ilgili, gerçek dışı, gazeteci meslek ve ilkeleri ile bağdaşmayan, üniversite yönetimi ve akademisyenlere yönelik tamamen provokasyon amaçlı servis edilen görsel ve basılı medyada asılsız haberler yayınlanmaktadır." değerlendirmesine yer verildi.

Bu haberlerin kişi ya da kuruluşları hedef alan, iftira niteliğinde, ne basın özgürlüğü ne de vatandaşın haber alma hakkı ile bağdaşır bir yönü bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür haberler üniversitemize zarar verme amaçlıdır. Akla, vicdana, sağduyuya, milli iradeye saygılı olan milletin iradesinin ve demokrasinin devlet yönetiminde her şeyin üstünde olduğuna inanan, akademisyenlerin ve üniversitemizin bu tür haberlerle yıpratılmaya çalışılması bilime ve bilimsel çalışmayı ilke edinen akademik camiamıza zarar vermektedir."

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, PAÜ'de görevli 43 akademik ve idari personel açığa alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :