FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı- Bazı zanlıların cüzdanlarından F serisi birer dolarlık banknot çıktı

SAKARYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine (SAGİAD) yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla SAGİAD'a operasyon düzenledi.

Aralarında iş adamlarının da olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Bazı zanlıların cüzdanından seri numarası "F" ile başlayan "bir dolar" çıktığı öğrenildi.

Polis ekipleri, derneğe üye 12 kişinin daha yakalanması için çalışma başlattı.

- 1 dolarlık banknotların sırrı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı zanlıların üzerinden çıkan bir dolarlık banknotların örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edildi.

Paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı ileri sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :