FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nce yürütülen soruşturmalarda binden fazla Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı açığa alındı- İzmir'de FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 31 okul ile aralarında yurt ve etüt merkezlerinin bulunduğu 58 eğitim kurumu k

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, İzmir'de başlatılan soruşturmalar kapsamında binden fazla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanının açığa alındığı öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nce soruşturma başlatıldı.

Devam eden soruşturma kapsamında şu ana kadar il ve ilçelerde görevli, aralarında şube müdürü, okul müdürü, okul müdür yardımcılarının da bulunduğu binden fazla çalışan açığa alındı.

Ayrıca, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 31 okul ile aralarında yurt ve etüt merkezlerinin bulunduğu 58 kurum kapatıldı. Bu kurumlarda çalışan öğretmenlerin de lisansları iptal edildi.

Kapatılan kurumların bağlı olduğu şirketlere kayyum atandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :