FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 savcı ve 5 hakim tutuklandı

AYDIN (AA) - Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Nazili ilçesinde gözaltına alınan 2 savcı ve 5 hakim tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin HSYK kararının ardından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nazilli Cumhuriyet Savcıları Serdar Söyler ve Serdar Açıkgöz ile Nazilli hakimleri Hikmet Emre Şık, Şazime Tuba Açıkgöz, Osman Ünsal, Hayriye Şahin ve İsmail Özcan ve Ayşe Söyler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

"Anayasa'ya aykırı davranmak ve FETÖ'ye üye olmak" suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden Ayşe Söyler mahkemece serbest bırakılırken diğerleri tutuklandı.

Öte yandan, gözaltında bulunan cumhuriyet savcıları Metin Durgun, Nakip Özdemir, Ergün Tokgöz ve Eyüp Murat Duran ile hakimler Murat Saz, Ahmet ve Serap Aydın ile Asuman Murat Mutlu'nun adliyedeki işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında daha önce Kuşadası Adliyesinde görevli cumhuriyet savcısı Çetin Küçet, Kuşadası 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse, 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse ile Didim Cumhuriyet Savcısı Abdullah Altınbaş, Söke cumhuriyet savcısı Fatih Yücel ve hakim Bora Topuz tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler