FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 37 hakim ve cumhuriyet savcısından 19'u tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 37 hakim ve cumhuriyet savcısından 19'u, tutuklanma talebiyle hakimliğe gönderildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı verilen 37 hakim ve savcıdan 29'u yakalandı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından 19 hakim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 10 kişinin işlemleri ise savcılıkta devam ediyor.

Aramalara rağmen bulunamayan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un yargılandığı sahte çürük raporu davasının iddianamesini hazırlayan savcı Hikmet Usta ve hakim Gökmen Demircan'ın da aralarında bulunduğu firari 8 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler