FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Ankara'nın Polatlı İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak:- "Asker kıyafetindeki teröristler, bazı faaliyetlerde bulundular, bunların gereği yapıldı. Darbe girişimine katılanların rütbesi ne olursa olsun, tümü tutuklu"

ANKARA (AA) - Ankara'nın Polatlı İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Asker kıyafetindeki teröristler, bazı faaliyetlerde bulundular, bunların gereği yapıldı. Darbe girişimine katılanların rütbesi ne olursa olsun, tümü tutuklu." dedi.

Öztoprak, yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrasında ilçede Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü ile 58. Topçu Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün de aralarında bulunduğu 122 kişinin tutuklandığını, bir albayın ise sorgusunun sürdüğünü söyledi.

Vatandaşların desteğiyle darbe girişiminin önlendiğini vurgulayan Öztoprak, "Asker kıyafetindeki teröristler, bazı faaliyetlerde bulundular, bunların gereği yapıldı. Darbe girişimine katılanların rütbesi ne olursa olsun, tümü tutuklu." diye konuştu.

Öztoprak, soruşturmanın sürdüğüne işaret ederek "1 tümgeneral, 1 tuğgeneral, 3 yarbay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 8 üsteğmen, 4 teğmen, 2 başçavuş, 18 astsubay, 44 uzman çavuş, 19 uzman onbaşı, 20 er ve erbaş tutuklandı. 1 albay gözaltında. Darbe girişiminde kullanılan 4 füze rampası, 1 hedef belirleme aracı, 15 personel ve mühimmat taşıma aracı, 2'si rütbeli taşıma aracı olmak üzere 22 askeri araca el konuldu. Askeri birlikten o emir doğrultusunda kapıdan çıkan kim varsa yakalanarak tutuklandı." ifadelerini kullandı.

FETÖ darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'nın Polatlı ilçesinde tutuklanan askerlerin sayısı 122'ye yükselmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :