FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı:-"Terör örgütünün başı Fetullah Gülen getirilip, en ağır cezayla cezalandırılmalı"

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Bu terör örgütünün başı Fetullah Gülen getirilip, en ağır cezayla cezalandırılmalı." dedi.

Ilıcalı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminden sonra Erzurum'da halkın meydanlarda toplandığını, bir çok miting gördüğünü ancak bu kadar kısa sürede böyle bir kalabalığı hiç hatırlamadığını bildirdi.

Vatandaşların, Cumhurbaşkanına, hükümetine, demokrasiye sahip çıktığını, desteğinin, mesajlarının, telefonlarının anlatılmaz olduğunu belirten Ilıcalı, vatandaşın, darbenin önlenmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Ilıcalı, terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'e, hemşehrileri demeye utandığına dikkati çekti.

Erzurum'da 9. Kolordu bulunduğunu anımsatan Ilıcalı, komutanın olayların başından itibaren devletin yanında olduğunu, Jandarma Bölge Komutanı, Jandarma Alay Komutanı'nın da aynı şekilde devletin yanında yer aldığını anlattı.

Asker demediği bir avuç hain, teröristin, vatandaşın vergileriyle alınmış top, tüfekle Meclis'i vurduğunu anımsatan Ilıcalı, şunları kaydetti:

"Azılı teröristin, düşmanın yapamayacağını yaptılar. Düşmanın yapmayacağını yaptılar, Allah'tan bulsunlar. Bu darbeciler, en ağır cezayla cezalandırılmalı. İdam cezası mutlak suretle gündeme gelecektir. Savaş hali olsa, savaşa girsek, 3. Dünya Savaşı çıksa Meclise bomba atarlar mı? Anormal bir hainlik var. Şiddetli hainlik olduğu için bunun altında destek, şer odak var. Muazzam, planlı şekilde gerçekleşmiş. Bu terör örgütünün başı Fetullah Gülen getirilip, en ağır cezayla cezalandırılmalı. 15 Temmuz, kara leke olarak geçti. Ama birçok kazanım oldu. Bizi küçümseyen, ileri demokrasi konusunda eleştiren ülkeler, Türkiye halkının, demokrasiye, seçtiği cumhurbaşkanına, milletvekillerine, hükümetine nasıl sahip çıktığını gördüler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler