FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Şanlıurfa Valisi Tuna: "Toplum içinde, kendi yakınımızda, içimizde, değişik STK'larda, örgütlenmelerde yuvalanmış, sızmış, buralardan istifade eden, buraları emen, bu ülkenin kaynaklarını başka yerlere aktaran ve bu yerlerle gönül birliği içinde bulanan k

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Toplum içinde, kendi yakınımızda, içimizde, değişik STK'larda, örgütlenmelerde yuvalanmış, sızmış, buralardan istifade eden, buraları emen, bu ülkenin kaynaklarını başka yerlere aktaran ve bu yerlerle gönül birliği içinde bulanan kim varsa bunları teşhis edip, gözünün yaşına bakmamamız lazım." dedi.

Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimi yapılan 15 Temmuz gecesi 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında fiili bir kalkışma yaşanmadığını, ancak darbecilerle irtibat halinde olan ve harekete geçmeyi bekleyen unsurlar olabileceğinden hareketle yapılan tespitlerle bazı personele yönelik işlem yapıldığını söyledi.

İdari anlamda malum yapıyla bağlantılı olduğu tespit edilen değişik kademelerdeki kamu görevlilerine yönelik gözaltı ve açığa alma işlemlerinin devam ettiğini vurgulayan Vali Tuna, "Vatandaşlarımızın darbe karşıtı gösterileri sürüyor ve buna yönelik de her türlü güvenlik önlemlerini alıyoruz. Böyle bir durumda her türlü provokasyon olabilir, fakat vatandaşlarımız bu konuda sağduyulu. Darbeye karşı dik duruşlarından ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM'ye, anayasaya ve devlete sahip çıkmalarından dolayı da onlara minnettarız." diye konuştu.

FETÖ'ye üye kim varsa bunların tespit edilip, gerekli işlemlerin yapılması gerektiğinin altını çizen Güngör Azim Tuna, bu hastalıklı urlardan ve vücudu saran bu sıkıntılardan mutlaka kurtulmak gerektiğine işaret etti.

Meselenin "varlık yokluk" haline geldiğini anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Toplum içinde, kendi yakınımızda, içimizde, değişik STK'larda, örgütlenmelerde yuvalanmış, sızmış, buralardan istifade eden, buraları emen, bu ülkenin kaynaklarını başka yerlere aktaran ve bu yerlerle gönül birliği içinde bulanan kim varsa bunları teşhis edip, gözünün yaşına bakmamamız lazım. Adam artık gözünde bu ülkeyi silmiş, başka yerlere hizmet edip onların ajanı gibi çalışıyor. Bu zamana kadar eğer daha anlamadılarsa işin gerçeğini, ıslah olmalarını düşünmek biraz iyimserlik olur. Biz yine gevşeriz, yine hatalara düşeriz ve ileride yine bize sıkıntılar yaratır. Bu nedenle merhamet yok kesinlikle. Devlet böyle bir riski alamaz, hukuk içerisinde kalarak, somut bilgiler tespitler ışığında bağlantıları tespit edilen kişiler hakkında gerek yapılacak. İster asker olsun, ister emniyetçi olsun, ister iş adamı olsun, kim olursa olsun gerekenler yapılacak. Bunu bir ağaç gibi düşünün gerektiği zaman budama yapmak lazım."

Şanlıurfa'da FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında 2 basın mensubunun gözaltına alındığını yönündeki bir soru üzerine Tuna, böyle bir bilginin kendisine de geldiğini, ancak detayları daha sonra duyuracaklarını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler