FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Düzce'de, adliyeye sevk edildikten sonra 11'i tutuklanan 13 hakim ve savcının ifade süreci tamamlandı - 1 hakim daha tutuklanıren, 1 hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 13 hakim ve savcının ifade işlemleri tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK), FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Düzce'deki operasyonda gözaltına alınan 6'sı savcı, 7'si hakim 13 kişinin ifade işlemleri tamamlandı.

Daha önce 11'i tutuklanan 13 kişiden 1 hakimin daha tutuklanmasına karar verildi. Diğer hakim ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan ve aralarında CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile emekli Orgeneral Saldıray Berk'in, "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 11'i adliyedeki işlemlerinin ardından, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler