FETÖ'nün "adliye yapılanması" davası

FETÖ'nün "adliye yapılanması" davası

FETÖ'nün "adliye yapılanması"na ilişkin 35 "mahrem imam"ın yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı- Yargılamanın bu aşamasında dinlenilmesi planlanan tanıkların beyanlarını alan mahkemenin, yarınki duruşmada ara kararını açıklaması bekleniyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "adliye yapılanması"na ilişkin 35 "mahrem imam"ın yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı, bazı sanıklarla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlantı kuruldu.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından "gizli tanık" beyanlarının alınmasına geçildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise açık kimliğiyle mahkeme salonunda hazır edilen tanıklar dinlendi.

Davanın yarınki duruşmasında dava dosyasına gelen evrakların okunması ve tarafların bunlara ilişkin beyanlarının alınmasından sonra mahkemenin ara kararını açıklaması bekleniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıklara "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :