FETÖ'cü öğretmene plaket kararı yeniden incelenecek

FETÖ'cü öğretmene plaket kararı yeniden incelenecek

AA'nın dün yaptığı "Saraybosna Belediyesinden FETÖ'cü öğretmene plaket" haberinin ardından harekete geçen Saraybosna Belediye Başkanı Komsic, FETÖ'cü öğretmen Lafcıoğlu'na plaket verilmesi kararını, kararı alan Şehir Konseyi'ne iade ederek, yeniden incele

SARAYBOSNA (AA) - Saraybosna Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Ali Lafcıoğlu'na "Saraybosna Şehir Plaketi" verilmesine ilişkin kararı, "yeniden incelenmek üzere" Şehir Konseyi'ne iade etti.

AA'nın dün yaptığı "Saraybosna Belediyesinden FETÖ'cü öğretmene plaket" haberinin ardından harekete geçen Saraybosna Belediye Başkanı İvo Komsic, Lafcıoğlu'na plaket verilmesi kararını, kararı alan Şehir Konseyi'ne iade ederek, yeniden incelenmesini istedi.

Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, yaptığı açıklamada, "Saraybosna Şehir Plaketi"nin Şehir Konseyi tarafından kültür, spor ve eğitim dallarındaki çalışmalarıyla bu ödülü hak edenlere verildiğini söyledi.

Bu sabah yapılan Şehir Konseyi oturumunun ardından, Belediye Başkanı Komsic'in, eğitim alanında bu yıl plaketin Lafcıoğlu'na verilmesine ilişkin kararı "yeniden incelenmek üzere" Şehir Konseyi'ne iade ettiğini söyleyen Skaka, "Plaketin o isme verilmesi, bize göre skandal bir karar. Olmaması gerekirdi. Bu plaketin o şahsa verilmeyeceğine eminim. Bu karar iptal edilecektir." dedi.

Skaka, Şehir Konseyi üyelerinin "kasıtlı olarak" böyle bir harekette bulunmadığını, sıkıntının bilgi yetersizliğinden kaynaklandığını söyleyerek, "Karar yeniden incelendikten sonra, sizi de bilgilendireceğiz. Mevcut durumda, bu plaketin verilmeyeceği kanaatindeyim." diye konuştu.

Lafcıoğlu'nun adaylığının nasıl gündeme geldiğine dair net bir bilgi sahibi olmadığını aktaran Skaka, "Bir kurum tarafından aday gösterildiğine eminim. Şehir Konseyi, şahsın kim olduğuna dair yeterli bilgiye sahip değildi ve nihayetinde bu skandal karar kabul edildi." şeklinde konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Saraybosna Kanton Başbakanı Elmedin Konakovic ile birlikte Türkiye'yi ziyaret ettiklerini anımsatan Skaka, "Bizim İstanbul'la, Türkiye'deki diğer şehirlerle kardeşlik ilişkimiz var. Bu nedenle, yaşananları yerinde görmek istedik. Türk halkının, seçilmiş hükümeti, demokrasiyi savunmak için sokaklara çıktığını gördük. Biz, demokratik kurumları ve hükümeti destekliyoruz. Bunun alternatifi yok." dedi.

Skaka, alınan "skandal" kararın ardından, Saraybosna Belediyesi'nin FETÖ konusunda daha dikkatli olacağını vurgulayarak, "Bu karar, gözden kaçan bir karardı. Bundan sonra belediyemiz daha dikkatli olacak." ifadelerini kullandı.

- "Saraybosna'ya zarar verebilir"

Öte yandan, Saraybosna Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da Belediye Başkanı Komsic'in, Lafcıoğlu'na "Saraybosna Şehir Plaketi" verilmesi kararının yeniden incelenmesini Şehir Konseyi'nden resmen talep ettiği bildirildi.

Komsic'in kararın yeniden incelenmesine ilişkin yazılı talebinde, "26 Ekim tarihinde gerçekleşen 43. Şehir Konseyi oturumunda, Ali Lafcıoğlu'na eğitim dalında 'Saraybosna Şehir Plaketi' verilmesi kararının yeniden incelenmesini talep ediyorum. Söz konusu karar Saraybosna'ya zarar verebilir." ifadelerine yer verildi.

Kararın Saraybosna'nın "kardeş ülke" Türkiye'nin Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya gibi şehirleriyle kurduğu iyi ilişkilere zarar vereceğinin altını çizen Komsic, plaketin verilmesinin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından da tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Saraybosna Belediyesi Şehir Konseyi, 26 Ekim'deki oturumunda, eğitim alanında "Saraybosna Şehir Plaketi"nin bu yıl, FETÖ uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumu öğretmenlerinden Ali Lafcıoğlu'na verilmesine karar vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :