FETÖ ve benzeri yapılarla ilmi mücadele de verilmeli

FETÖ ve benzeri yapılarla ilmi mücadele de verilmeli

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Dekanlar Konseyi, FETÖ ve benzeri yapılarla hukuki mücadelenin yanında ilmi mücadele de verilmesi gerektiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakültelerini ilmi araştırma komisyonları kurmaya davet etti

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Dekanlar Konseyi 15 Temmuz hain darbe girişimin 4’üncü yıl dönümü ve Milli Birlik Ve Demokrasi Günü münasebetiyle bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Temeli istismara dayalı Fetö ve benzeri yapılar üzerinde başta İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerimiz olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız oluşturacağı ilmî araştırma komisyonları marifetiyle bu tür yapıların din kisvesi altında dine aykırı söylem ve eylemleri hakkında ciddi bilimsel çalışmalar yapmalıdırlar” vurgusu yapıldı.

Müslümanlar arasında güven sorunu meydana getiren FETÖ’nün, İslam’ın sosyal yardımlaşma biçimi olan “infak” gibi iyilik yapma yollarını tıkadığı belirtilen açıklamada, “Bugün milli birlik ve demokrasimize kasteden hâin darbe girişiminin 4. yılını idrak ediyoruz. Tarihin her dönemde dünyevi çıkarlar uğruna dinimizi istismara kalkışan akımlar var olmuştur. Bunlar içerisinde güç devşirme yolunda dini ve dini değerleri kullanmada Fetö emsali az görülen bir örnektir.  Bu yapı Sünni Müslüman görüntüsü altında en büyük ihaneti ve zararı, Sünni İslam yorumuna vermiştir. Ayrıca Müslümanlar arasında güven sorunu meydana getirmiş, İslam’ın sosyal yardımlaşma biçimi olan “infak” gibi iyilik yapma yollarını tıkamıştır. Çünkü himmet, kurban ve zekât adı altında toplanan paralar, Fetö hain terör örgütü tarafından bu millete 15 Temmuz 2016 tarihinde kurşun olarak geri dönmüştür” denildi.

ramazanaltintas.jpg

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı, Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Tarihin yeniden tekerrür etmemesi için din kisvesi altında dine aykırı söylem ve eylemler hakkında ciddi bilimsel çalışmalar yapması gereğinin altının çizildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kendisini, “ılımlı İslam”ın temsilcisi olarak tanıtan bu yapı,  gerçek yüzünü halkın özgür iradesiyle iktidara gelen meşrû yönetime karşı darbe girişimiyle göstermiştir. Eğer tarihin yeniden tekerrür etmesi istenmiyorsa, işin güvenlik boyutuyla birlikte bu yapının dini boyutuyla da ilmi ölçülerde mücadele verilmelidir. Bu tür yapılarla zamanında hukuki ve ilmi mücadele verilmediği takdirde faturası ağır olabilmektedir. Temeli istismara dayalı Fetö ve benzeri yapılar üzerinde başta İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerimiz olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız oluşturacağı ilmî araştırma komisyonları marifetiyle bu tür yapıların din kisvesi altında dine aykırı söylem ve eylemleri hakkında ciddi bilimsel çalışmalar yapmalıdırlar.

Bir kere daha hain darbe girişiminin dördüncü yılında İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi olarak bu darbe girişimini lanetliyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize âcil şifalar diliyoruz. Rabbim ülkemizi ve bütün İslam beldelerini her türlü musibetten korusun!..

Etiketler :