FETÖ üyeliği iddiası davası

FETÖ üyeliği iddiası davası

"FETÖ kontrolündeki dershanelerin özel okula dönüşümü" için başvuruda bulundukları sırada, MEB Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı'na tehdit ve hakarette bulunduğu öne sürülen 2 kişinin yargılanmasına başlandı

ANKARA (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" kontrolündeki dersanelerin özel okula dönüşümü" için başvuru yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı Yusuf Okumuş'a tehdit ve hakarette bulunduğu iddia edilen 2 zanlının yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Bayram Günsili ve Orhan Çolak, sanık avukatı ile şikayetçi Yusuf Okumuş katıldı.

Günsili ve Çolak, savunmalarında, olay tarihinde Gölbaşı FEM ÖSS, Ümitköy FEM, Kızılay FEM ÖSS, Maltepe Bakanlıklar Şubesi ve Balgat FEM'i temel liseye dönüştürmek için başvuruda bulunduklarını anlattı.

Sanıklar, başvuruyla ilgili görüştükleri şikayetçiye hakaret ve tehditte bulundukları suçlamalarını reddetti.

"Bu dershaneler, Fetullah cemaati ya da FETÖ ile irtibatlı mıdır" sorusu üzerine Günsili, "İddianamede belirtildiği gibi bir oluşumdan, örgütten haberim yok" ifadesini kullandı.

Şikayetçi Okumuş ise sanıklardan Çolak'ın kendisine hakaret ettiğini, Günsili'nin ise "Öncekiler nasıl gittiyse, siz de gideceksiniz. Sana kalmayacak buralar" dediğini aktardı.

Okumuş, mevzuatın gereğini yerine getiren bütün kurumlara, özel okul izni verdiklerini bildirdi.

Duruşma, bazı tanıkların beyanlarının alınması için ertelendi.

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün açık kaynak çalışmalarına göre, sanıkların görevli oldukları dersanelerin, "FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir kuruluşlar olduğu" belirtiliyor.

"FETÖ'nün, kontrolündeki dershanelerin özel okula dönüşümünü sağlamak hedefine yönelik MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne, örgütlü şekilde aynı içerikli onlarca dilekçe gönderdiği ve kamu görevlilerini örtülü olarak tehdit ettiği ve baskı altına almaya çalıştığı" kaydedilen iddianamede, sanıkların da olay günü şikayetçi Okumuş'a tehdit ve hakarette bulundukları ifade ediliyor.

İddianamede sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 6 yıl 8'er aydan 19 yıl 10'ar aya kadar hapisleri isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :