"FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan ifadelere şaşırmıyoruz"

"FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan ifadelere şaşırmıyoruz"

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz:- "Bunların her türlü hainliği yapabileceğini, kaset kumpasları yaptıklarını biliyoruz. Bu anlamda yargı mensuplarına yapılan kumpasları biliyoruz"- "Yargıdaki örgüt üyelerinin ihraç edilmesiyle yargılamaların daha hız

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan ifadelere şaşırmıyoruz. Bunların her türlü hainliği yapabileceğini, kaset kumpasları yaptıklarını biliyoruz. Bu anlamda yargı mensuplarına yapılan kumpasları biliyoruz." dedi.

Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından 6 Haziran 2016'da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atandığını anımsatarak, geçen yıl 15 Temmuz'da Antalya'ya gelmek üzere yola çıktığını, yakınlarının aramasıyla Adana'da yoldayken darbe girişiminden haberdar olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile yoldayken sık sık görüşmeler yaptığını, gelişmeler hakkında bilgi verdiğini aktaran Solmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çıkmaya çağırmasıyla demokrasiye sahip çıkıldığını dile getirdi.

Yargıda FETÖ'nün faaliyetlerinden 2010'dan itibaren farkındalığın arttığını belirten Solmaz, "2014'te Hakimler ve Savcılar Yüksek Seçim Kuruluna üye seçilme sürecinde yargıda bulunan FETÖ'cü hakim ve savcılarla ilgili gözlem ve tespitlerimizi yapmıştık. Yargıda Birlik Derneği ile seçimlerde FETÖ'cülere karşı çalışmalar yapıyorduk." dedi.

Örgüt üyelerinin kendilerini gizlediğini aktaran Solmaz, FETÖ üyelerince genç hakim ve savcılara, bulunulan vaatlerle "hayal'" satıldığını ifade etti.

Eski Diyarbakır Başsavcısı Solmaz, Diyarbakır'daki "ana KCK davası"na da değinerek, "Ana KCK yargılamalarını yapan çoğu hakim-savcının FETÖ'cü olduğu tespit edilerek ihraç edildi. Daha sonra 700 klasörlük dosya gerçek yargı mensuplarınca bir yılda karara bağlandı. Yargıdaki örgüt üyelerinin ihraç edilmesiyle yargılamaların daha hızlı ve kaliteli olması için ciddi adımlar atıldı." diye konuştu.

- "Bunların her türlü hainliği yapabileceğini biliyoruz"

Solmaz, FETÖ davalarında yargılanan sanıkların inkar taktiğine dikkati çekerek, "FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan ifadelere şaşırmıyoruz. Bunların her türlü hainliği yapabileceğini, kaset kumpasları yaptıklarını biliyoruz. Bu anlamda yargı mensuplarına yapılan kumpasları biliyoruz." dedi.

FETÖ mensuplarının, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i "mehdi" gibi gördüklerini belirten Solmaz, "FETÖ'cüler hala 'Bir deprem olsun, Türkiye savaşa girsin, FETÖ'cüler tahliye olsun' diye bekliyorlar. Dershanelerin kapatılması olayında Düzce'deki bir dosyada FETÖ'cü hain, alçak, 'il imamı' diye tabir edilen bir terörist, 'Dershanelerin kapanmasındansa camilerin kapanması evladır' diyordu." ifadesini kullandı.

Başsavcı Ramazan Solmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkın iradesini ortaya koyduğunu, halkın kahramanlığını dünyanın gördüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :