"FETÖ sanıkları üç maymunu oynamada oldukça mahir"

"FETÖ sanıkları üç maymunu oynamada oldukça mahir"

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Sincan'daki FETÖ duruşmalarını izleyerek, izlenimlerini aktardı- Aydemir:- "FETÖ sanıkları üç maymunu oynamada oldukça mahir. İzleyenleri adeta dalgaya alır tavırda savunmalarda bulunuyorlar"- "Devasa bir ihanet çete

TBMM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, FETÖ sanıklarının yargılandıkları davalarda üç maymunu oynama noktasında becerikli olduğunu belirterek, "İzleyenleri adeta dalgaya alır tavırda savunmalarda bulunuyorlar." dedi.

Aydemir, AA muhabirine, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam eden duruşmalara yönelik izlenimlerini anlattı.

Duruşmalarda sanıkların üç maymunu oynama noktasında oldukça mahir olduklarını aktaran Aydemir, "Sanıkların aldatmaya dönük geliştirdikleri formül, 'o gece yurt genelinde terörist bir kalkışma var ve ona müdahale için olay yerine gittik' şeklinde. İzleyenleri adeta dalgaya alır tavırda savunmalarda bulunuyorlar." ifadesini kullandı

Aydemir, duruşma hakim ve savcılarının müsamahakar hareket ettiğini, doğru olanın bu olduğunu, ancak söz konusu güruhun bu durumu bile istismar etmekten çekinmediğini bildirdi.

Sanık avukatlarının da yer yer haddi aşan yaklaşımlarda bulunduğuna işaret eden Aydemir, "Savunmalar sonuna kadar dinlenmeli ancak istismar cihetine gidildiğinin farkına varıldığında bunlara asla fırsat verilmemelidir. Sanıklar bu durumu profesyonelce yapıyorlar ve birbirlerine moral motivasyon aşılama gayreti içerisindeler. Çapraz sorguda ifadesi alınan sanığa bir başka sanık yol gösterme gayretine giriyor." dedi.

İbrahim Aydemir, devasa bir ihanet çetesiyle karşı karşıya olduklarına işaret ederek, "Toplumun bunlara acıma duygusuyla yönelmemesi lazım. Biz merhametiyle ön plana çıkmış bir milletiz. Ancak merhamet hak edenedir." değerlendirmesinde bulundu

- "Geri adım atmış değiller"

FETÖ'nün dini objeleri kullanarak hareket ettiğini, insanların kendilerine bu yaklaşımlarıyla bağlı kalmasını sağladıklarını belirten Aydemir, işi şansa bırakma gibi bir ihtimali hiç düşünmediklerini söyledi.

Aydemir, şöyle devam etti:

"Bunlar sükut etmiş değiller. Bunlar geri adım atmış değiller, tam tersine daha da bileniyorlar. Bize düşen bu davaların peşini asla bırakmamaktır. Milletvekillerinin duruşmaya gelip kendilerini takip ettiklerini biliyor ve bu durumdan oldukça rahatsızlar. 'Su uyur düşman uyumaz' atasözünden hareketle milletimizden daima uyanık olmalarını talep ediyorum. İpinin ucu başka ülkelerin elinde bulunan bu imansız yapı her an her şey yapabilir. Korkalım demiyorum. Uyanık olalım, bunların ne menem iblisi bir yapı olduğunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Bunların eline o fırsat geçseydi devletimizi altüst ederlerdi. Davaya müdahil olan insanlar tarafından öylesine resimler çizildi ki bilmeyenlerin, görmeyenlerin duydukları karşısında kanları donuyor. Duyduklarım karşısında bu hainlere karşı bir kez daha bilendim. Milletimizin de bu vicdansızlara karşı asla merhamet göstermemeleri gerekir."

Vatandaşın birlik ve beraberliğinin önemine değinen Aydemir, "Hainlerin milletin sinesine sapladığı okları, hançerleri çıkarmaya yardımcı olmalıyız." ifadesini kullandı.

FETÖ üyeleri için "Haşhaşi" kelimesinin az kalacağını da vurgulayan Aydemir, "Bunlar Hasan Sabbah'ın o imansız güruhundan milyon kat daha imansız bir yapı. Dolayısıyla herkes çok dikkat etmeli. Bunlardan suçlu olanların gün yüzü görmemesi gerekiyor. Bunların devlete karşı ayaklanma girişimine karşı tövbe etmeleri, daha doğrusu ettirilmeleri gerekiyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler