FETÖ mağdurları için kurul oluşturuldu

FETÖ mağdurları için kurul oluşturuldu

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği tarafından darbe teşebbüsünün ardından ihraç ya da açığa alma kararlarına itirazları incelemek için oluşturulan kurula...

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği tarafından darbe teşebbüsünün ardından ihraç ya da açığa alma kararlarına itirazları incelemek için oluşturulan kurula başvuruların alınmasına başlandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu görevinden çıkarılan personelin durumlarının yeniden değerlendirilmesine ilişkin itiraz dilekçelerinin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana geldiği belirtilerek, "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen, Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu görevlileri ile ilgili İlimizde yürütülen çalışmalar sonucu 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı resmi gazetede yayımlanan KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince görevinden uzaklaştırılan ve 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı resmi gazetede yayımlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden çıkarılan kamu personelinin durumlarının yeniden değerlendirilmesine ilişkin itiraz dilekçeleri valiliğimizce alınmaktadır." denildi.

Söz konusu itiraz müracaatların kurulan komisyonlar tarafından ilgili birimlerce titizlikle incelendiği ifade edilen açıklamada, herhangi bir mağduriyete yol açmamak için gerekli hassasiyetin azami seviyede gösterildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, itiraz dilekçeleri ve ilgili yasal işlemlerin devam ettiği ifade edildi.











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :