Faslı aktivistlerden "yaşlıları bayramda misafirliğe çağır" kampanyası

Faslı aktivistlerden "yaşlıları bayramda misafirliğe çağır" kampanyası

Faslı aktivistler, sosyal medyada, Kurban Bayramı'nda yaşlıların misafir edilmesini teşvik eden bir kampanya başlattı

RABAT (AA) - Faslı aktivistler, sosyal medya üzerinden Kurban Bayramı'nda yaşlıların misafir edilmesini teşvik eden bir kampanya başlattı.

Kurban Bayramı süresince yaşlılara yönelik, "Bayramda misafirliğe çağır" temalı bir kampanya başlatan Faslı aktivistler, bakımevlerindeki yaşlıların bayramda misafir edilmesini amaçlıyor.

Sosyal medyada "Onu bayram için çağır" etiketi ile açılan kampanya kullanıcılar arasında rağbet görüyor.

"Yaşlıların Tecridini Kırma" Derneği Başkanı Lebib el-Mesudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu insani kampanya ile güç durumdaki yaşlılara ilgi gösterilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, "Bu kampanyadaki nihai amaç, yaşlılarla, mutlu ve kendilerini yakın hissettiren bir atmosferi paylaşmak, yakınlarının el ayak çektiği bu insanlara bir aile ortamı sağlamak." dedi.

Hem bakım merkezleri hem de sokaklarda kalmak zorunda kalan yaşlıların hayatlarını zorlaştıran sıkıntılara çözüm bulunması için bazı programların uygulamaya konulmasını temenni ettiğini belirten Mesudi, bu kampanyayı da bayram vesilesiyle yaşlıların evlerde misafir edilmesini için düzenlediklerini aktardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :