Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Gerginlik nedeniyle bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri kısmen çekildi

RABAT (AA) - Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik nedeniyle bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin kısmen çekildiği bildirildi.

Olayların başladığı ve gösterilerin yoğun olarak devam ettiği Huseyme kentine atanan yeni Vali Ferid Şevrak bir sempozyumda yaptığı konuşmada, Huseyme'deki 6. Muhammed Meydanı ile İmzuren ilçesindeki güvenlik güçlerinin kısmen çekildiğini söyledi.

Söz konusu çekilme kararının, Kral 6. Muhammed'in talimatıyla gerçekleştiğini belirten Şevrak, "Bu anlamlı işaretlerin, fark edilmesini umuyorum. Verilen mesajın alınması durumunda başka adımlar da atılacak." dedi.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki gerginliğin, siyasi bir girişimde bulunularak ve ekonomik anlamda destek verilerek sona erdirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Fas'ın kuzeyindeki El-Huseyme kentinde Ekim 2016'da bir balıkçının, polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından birçok gösteri düzenlenmişti.

Bölgesel kalkınma için söz verilen projelerin hayata geçirilmediği gerekçesiyle mayıs ayında yeniden başlayan gösterilerde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu birçok kişi yaralanmış, yüzlerce gösterici ise gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :