Fas ve Filistin arasında eğitim anlaşması

Fas ve Filistin arasında eğitim anlaşması

İki ülke arasında eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında mutabakat zaptı imzalandı

RABAT (AA) - Fas ve Filistin arasında eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında mutabakat zaptı imzalandı.

Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Sabri Memduh Sidam ile Fas Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Lahsen ed-Davudi tarafından imzalanan anlaşma, iki ülke arasında eğitim, yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliğini kapsıyor.

Sidam, Fas Yükseköğretim Bakanlığında düzenlenen imza töreninde, Fas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kardeş ülke Fas'ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Sidam, "Başta Kral 6. Muhammed olmak üzere tüm Faslılara teşekkür ederim. Fas'ta bulunmamızın sebebi iki ülkenin eğitim alanlarındaki iş birliği ve dayanışmasını daha ileriye taşımaktır. Eğitim bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkendir" dedi.

Bakan Davudi de Fas üniversitelerinin kapılarının tüm Filistinli öğrencilere açık olduğunu belirtti.

Davudi, "Filistin ile dayanışma, diğer ülkeler ile dayanışma gibi değil, Filistin meselesi tüm Faslıların kalbinde yer alıyor. İki ülkenin de istifade edeceği iş birliği anlaşması inşallah başka alanlarda da iş birliğine vesile olacaktır" diye konuştu.

Anlaşma, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, bilimsel araştırmalarda iş birliği ve karşılıklı tecrübe paylaşımı için imkan sağlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :