Faruk Bal'dan 'geçmiş olsun' yerine

Faruk Bal'dan 'geçmiş olsun' yerine

MHP'li Bal, Meclis'teki kavgada parmağının kırıldığını söyleyen AK Parti'li Erdem'i yalancılıkla suçladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Meclis'te yaşanan kavgayla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ı suçladı. AK Partiyi dini değerler üzerinden oy avcılığı yapmakla suçlayan Bal, kavgada parmağının kırıldığını söyleyen hemşehrisi AK Parti Milletvekili Orhan Erdem'i de yalancılıkla suçladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, ART'de katıldığı canlı yayında AK Parti ve MHP'liler arasında yaşanan kavgayı değerlendirdi. Kavgada parmağının kırıldığını söyleyen Meclis İdare Amiri AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'i de yalancılıkla suçlayan Bal, Erdem'in parmağının kırılmadığını sadece doku zedelenmesi yaşadığını iddia etti.

İşte Bal'ın canlı yayındaki o ilginç sözleri:
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Aydın İl Başkanı'nın bir seçim propagandasında partisinin tek adamlı siyasetinin yani Tayyip Erdoğan'a dayalı siyasetini daha da kutsallaştırarak, mübarek İslam diniyle bütünleştirerek onu ikinci peygamber mertebesine taşıdığı olayın konuşulmasıyla başlamıştır. Yani AKP'nin oy devşiriciliği yaparken İslam dininin en yüce değerlerini dahi suistimal eden bir il başkanının sözleri üzerine başlamıştır. Bu AKP'nin genetiğine de uyuşmuştur.

"BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Başbakan'ın saldırısının ardından AKP Milletvekillerinin MHP Grubuna saldırması yanlış olmuştur, yakışıksız olmuştur. Bu açıdan Başbakan'ın ve AKP Grubu'nun ortaya çıkan gerçeklikleri de gözönüne alarak özür dilemesi gerekmektedir. O Meclis kavga Meclis'i değildir. O Meclis milli iradenin tecelli ettiği bir Meclis'tir. Milliyetçi Hareket Partisi, milli iradeye millet değerlenini esas alan bir siyasi parti olarak azami itanayı göstermektedir.

"KIRIK YOK O ZEDELENME"

Bu kavga sonunda medyada MHP kavgayı çıkaran parti olarak gösterilmektedir. Meclis idare amiri olduğunu söyleyen bir milletvekili çıkmıştır elini sardırmıştır. Yalan söylemiştir, parmağım kırıldı diye. Oysa parmağında kırık yoktur sadece doku zedelenmesi vardır. Bu milletvekilinin televizyon televizyon gezerek parmağımı kırdılar şeklindeki MHP'ye iftirası ortaya çıkmıştır. Görüntüler gösteriyor ki o parmak, Osman Çakır Beyefendi'ye Samsun Milletvekiline attığı yumruk sonucunda zedelendiği ortaya çıkmıştır. Çakır'ın bu darbe sonrası yaşadığı ise kimseye sorulmamıştır.