Farajollah Bagheri, Alanya Kumlarına Barış Manço'yu Çizdi
Alanya'da yaşayan İranlı heykeltıraş Farajollah Bagheri, Galip Dere Plajı'nın kumlarını dev bir tuvale dönüştürerek Türk müziğinin efsanevi ismi Barış Manço'nun portresini tırmıkla çizdi. Sanatçı, "Sanat tüm dünyanın dilidir" mesajını verdi.
Antalya'nın Alanya ilçesi, sanatsal bir jestle gündemde. 58 yaşındaki İranlı heykeltıraş ve ressam Farajollah Bagheri, kum sanatını kullanarak Türk müziğinin ikonik isimlerinden merhum Barış Manço'nun dev bir portresini Galip Dere Plajı'nın kumlarına işledi. Uzun yıllardır Alanya'da yaşayan ve sanat çalışmalarını burada sürdüren Bagheri, kumun doğal dokusunu tuval gibi kullanarak Manço'nun karakteristik yüz hatlarını ve saç detaylarını büyük bir özenle tırmık yardımıyla nakış nakış çizdi.

Öğleden Gün Batımına Uzanan Kum Mesaisi
Bagheri, ön hazırlıklarını tamamladıktan sonra öğle saatlerinde başladığı çalışmasını gün batımına kadar sürdürdü. Evde hazırladığı resmi kuma numaralandırarak aktaran sanatçı, çizim süreci boyunca farklı açılardan denemeler yaparak eseri tamamladı. Sanatçının kum üzerine çizdiği portre, plajda yürüyüş yapan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti; birçok kişi cep telefonlarıyla bu geçici sanat eserini fotoğrafladı.

"Sanat Tüm Dünyanın Dilidir"
Daha önce Müslüm Gürses portresiyle sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken Bagheri, Türk sanatçılarına olan hayranlığını dile getirdi. "Biz İranlılar Türk arkadaşları ve Türk sanatçıları çok seviyoruz," diyen Bagheri, 30 yıllık sanat geçmişine sahip olduğunu ve Alanya'da 10 yıldır yaşadığını belirtti. Yaptığı işten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İranlı sanatçı, bir sonraki projesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kumla resmetmek istediğini de sözlerine ekledi. Bagheri, sanatın evrensel gücünü vurgulayarak "Sanat tüm dünyanın dilidir" mesajını paylaştı.


Kaynak: