Eyüpsultan'da oyun sokağı açıldı

Eyüpsultan'da oyun sokağı açıldı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hizmete açılan oyun sokağında, çocuklar, seksek, satranç, basketbol, köşe kapmaca gibi oyunlar oynadı ve nostaljik bilyeli kaydıraklarla kayarak doyasıya eğlendi

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi'nce ilçede çocuklara özel olarak hazırlanan ve araç trafiğine kapatılan çocuk oyun sokağının açılışını yaptı.

Yeşilpınar Mahallesi Karahanlı Sokak'ta çocukların hizmetine sunulan, duvarları çeşitli çizgi film kahramanlarının resimleriyle renklendirilen 100 metre uzunluğundaki oyun sokağında, suya ve darbeye dayanıklı özel boyalarla çizilmiş köşe kapmaca, seksek, satranç ve basketbol çizgilerinin yanı sıra sokağın eğimli kısmında çocukların nostaljik bilyeli kaydırakla kaymaları için yol çizgileri ve yönleri gösteren çizgiler yer alıyor.

Oyun sokağının açılışında konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, bir ilki gerçekleştirerek çocuk oyun sokağı uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Oyun sokağının gelenekleri canlandıracak, güzel ve nitelikli değerleri yeniden çocuklara kazandıracak bir çalışma olduğunu belirten Aydın, ''Çocuk oyun sokağı yaklaşık 100 metre. Çok güzel ve hızlı bir şekilde dizayn edildi. Çocukların hizmetine kazandırdık. Çocuklarımız burada bizim çocukluğumuzdaki gibi güzel oyunlar oynarlar, hayaller kurarlar ve kendilerini geliştirirler. Çocuk sokağı bir asfalt, birkaç işaret ve oyun grubundan ibaret ama esasında öyle değil. Büyükler çok iyi bilir ki 'Bizim zamanımızda' diye başlayan cümlelerle bizler çocukluğumuzdaki oyunlarımızı zikrederiz. O oyunların çok büyük özellikleri vardır. Basit, yalın ama çocukların hem fiziksel anlamda geliştiren hem de zihin ve hayal dünyasını ve kelime dağarcıklarını geliştiren özellikte oyunlardır.'' diye konuştu.

Aydın, Eyüpsultan'da 3 mahallede de çocuk oyun sokağı projesini hayata geçireceklerini dile getirdi.

AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç da çocuklara değer vermenin ülkeye, geleceğe, annelere ve babalara değer vermek anlamına geldiğinin altını çizerek, ''Çocuklara hizmet her şeyin üstündedir.'' dedi.

Konuşmalarının ardından oyun sokağının açılış kurdelesini kesen çocuklar, rengarenk yağlı boyayla boyadıkları eldivenli ellerini duvara değdirerek, renkli el izleri çıkardı.

Oyun sokağında doyasıya eğlenen çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Oyun sokağında oynayan 11 yaşındaki İrem Akdağ, çocuk sokağını çok beğendiğini belirterek, ''Çocuklar için özel bir yer olmuş. Pamuk şeker ve patlamış mısır yedik. Diğer mahallelerde de yapılmalı bu tür sokaklar. Çünkü parklar dışında sokakta oynayabileceğimiz bir yer yok. Bir sürü aktiviteye katıldım. Yüzümü boyadık. Çok güzel bir yer.'' ifadelerini kullandı.

Çocuklardan 10 yaşındaki Hamza Mutlu ise ellerini boyamaktan ve kaydırağa binmekten keyif aldığını dile getirerek, ''Çok güzel bir etkinlik oldu. Çok eğlendim.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler