Etyemez o dernekleri açıkladı

Etyemez o dernekleri açıkladı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cengiz Kürkçü ile Mustafa Torun’un eşlik ettiği basın toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Etyemez'in basın toplantısında ''Malumunuz 15 Temmuz gecesi, hain FETÖPDY Terör Örgütü, millet iradesine kast eden bir darbe girişiminde bulundu. Bu hainler aslında darbe denilemeyecek bir isyan ve devlete başkaldırı niteliğinde bir girişimde bulundu.

Milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'ye saldırdılar, MİT'e saldırdılar. Ülkemizin güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatına saldırdılar. Genelkurmay'a saldırdılar. Devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanlığımıza saldırdılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye çalıştılar. Milletin parası ile alınmış silahlarla millete ateş ettiler. Vatandaşlarımızı şehit ettiler.Asker kıyafeti giyen teröristler, direkt olarak devletimizi hedef aldı. Ama milletimiz, çıplak elleriyle yumruğunu sıkarak dünyada emsali olmayan bir şekilde ülkesine ve iradesine sahip çıktı.'' dedi.

KONYA'DAKİ FETÖ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR VE DÜZELTMELER

Etyemez, "Süreç hızlı bir şekilde yürüyor. Bu terör örgütüne bulaşan herkes hesap verecek ve cezalandırılacaktır. Konya’da şu ana kadar bin 250 kamu görevlisi açığa alınmıştır. Sivil toplum örgütleri kapatıldı. Tabi bu arada yaklaşık 13 sivil toplum kuruluşu da FETÖ ile ilgisi bulunmadığı halde kapatılan dernekler de vardı. Onların da düzeltilmesi konusunda çalışmalarımız oluyor. Örneğin; Ilgın Handevi Kandevi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği, Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği, Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gülderen Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Gökkuşağı Eğitim ve Kültür Derneği, Hüyük Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kulu Girişimci İşadamları Derneği(KUGİAD), Sürdürülebilir Çevre Derneği, Lalezer Sağlık Çalışanları Eğitim Kültür Gençlik Derneği, Konya Çocuk Evleri Eğitim Kültür Derneği, Konya Emekli Din Görevlileri Derneği, Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Reyhan Kapısı Gıda ve Serbest Mali Müşavirler Derneği gibi STK’ların düzeltilmesi yapılmıştır" dedi.