Etyemez: Darbeler hepimizin ortak yarası, zulmün adresidir

Etyemez: Darbeler hepimizin ortak yarası, zulmün adresidir

Konya Milletvekili Etyemez: 28 Şubat ile milletin değerlerine göre siyaset yapılmasının, toplumun inançlarını yaşama hakkının, ekonomideki gelişmenin önüne geçilmek istendi. Darbelerin ürünü antidemokratik uygulamaları hep birlikte kaldırdık

TBMM’de 28 Şubat post modern darbeyle ilgili konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “28 Şubat ile milletin değerlerine göre siyaset yapılmasının, toplumun inançlarını yaşama hakkının, ekonomideki gelişmenin önüne geçilmek istendi. Darbelerin ürünü antidemokratik uygulamaları Türkiye olarak hep birlikte kaldırdık. Aziz milletimiz bir daha asla yeni 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermeyecektir.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel 28 Şubat post modern darbe süreciyle ilgili gündem dışı konuşma yaptı. Darbelerin herkesin ortak ve büyük yarası, zulmün adresi olduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin güçlenmeye, milletin refahı artmaya başladığında, demokrasi rayına oturduğunda karanlık ellerin taşeronlarının devreye girdiğini söyledi. Darbelerle ülkenin ve milletin önünün kesildiğini vurgulayan Milletvekili Etyemez, “27 Mayıs ihtilali, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 27 Nisan E-muhtıra, 28 Şubat post modern darbe, 15 Temmuz hain FETÖ’nün darbe ve işgal girimi, bunların hepsi millet iradesine, milletin seçtiği iktidara yapılan operasyondur, darbedir. Buradan, demokrasinin merkezinden, Gazi Meclisimizden bir kez daha tüm darbeleri şiddetle kınıyorum.” dedi.

28 ŞUBAT’TA HER ALAN YENİDEN DİZAYN EDİLDİ

28 Şubat ile milletin değerlerine göre siyaset yapılmasının, toplumun inançlarını yaşama hakkının, ekonomideki gelişmenin önüne geçilmek istendiğinin altını çizen Halil Etyemez, vesayet odaklarının medya, yargı, sivil toplum ve ekonomik çevreleri kullanarak gerçekleştirdiği darbeyle eğitim başta olmak üzere yargı, ekonomi, medya, sivil toplum gibi her alanın yeniden dizayn edildiğini kaydetti. 28 Şubat sonrası antidemokratik uygulamaların sahneye konulduğuna dikkat çeken Etyemez, “Kızlarımız turnikelerin önünde bekletildi, başları açılmak istendi. Başörtülü kızlarımız mezuniyet törenine dahi alınmadı. İkna odaları imha sürecine sokuldu. İmam hatiplerin orta bölümleri kapatılırken imam hatip liseleri meslek liselerinin de üniversiteye geçişleri imkansız hale getirildi. Başörtüsü kamu kurumlarında yasaklandı. Batı Çalışma Grubu eliyle dindar insanlar devletten tasfiye edildi. Ekonomik sistem çökertilerek Anadolu sermayesi yerle bir edildi.” diye konuştu.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARI KALDIRDIK

İzleri bin yıl sürecek denilen demokrasinin kara lekesi 28 Şubat darbesinin 3 Kasım 2002 seçimleriyle tarihin karanlık sayfalarındaki yerini aldığını ifade eden Etyemez,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı, Allah'ın yardımı, milletin desteği ile antidemokratik uygulamaları Türkiye olarak hep birlikte kaldırdıklarını söyledi. Yapılan düzenlemeleri açıklayan Etyemez, “2010 Anayasa değişikliğiyle parti kapatmalarını zorlaştırdık. İmam hatip ve meslek liselerine uygulanan farklı katsayı uygulanmasına son verdik. İnancı gereği başını örtenlerin, üniversite eğitimi almasını ve kamu kurumlarında çalışmasının önünü açtık. Kur’an kurslarına yaş sınırlaması getiren 28 Şubat düzenlemesini kaldırdık.Askeri yargı ve sıkıyönetimi kaldırdık, yargıda birliği sağladık. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğini sivilleştirdik. EMASYA Protokolünü yürürlükten kaldırdık.Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarını İçişleri’ne, Genel Kurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarını ise Milli Savunma Bakanlığı’na bağladık. Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılması, Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasıyla yargının vesayetten kurtarılması yolunda önemli adımlar attık.” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti’nin darbe zihniyetiyle mücadelesini hazmedemeyen şer odaklarının FETÖ eliyle 15 Temmuz 2016’da ülkeyi bölmek, demokrasiyi katletmek ve millet iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümetini devirmek istediğini kaydeden Etyemez, aziz milletin buna izin vermediğini vurguladı. Şer odaklarına seslenen Etyemez, “Tüm şer odakları bilmelidir ki, artık güçlü ekonomisi, güçlü demokrasisi, özgürlükleri, milletin iradesine sahip çıkan meclisi ile ön plana çıkan, bir ve beraber olan 83 milyonluk bir Türkiye var. Aziz milletimiz bir daha asla yeni 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermeyecektir. AK Parti olarak her zaman darbelerin karşısında durmuş bir siyasi kültürün temsilcileriyiz. Bir daha böyle karanlık, antidemokratik, yürekleri yakan günlerin yaşanmaması için 83 milyon vatandaşımızla birlikte milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:Memleket

Etiketler :