Etiyopya'da yüzlerce kaçak silah ele geçirildi

Etiyopya'da yüzlerce kaçak silah ele geçirildi

Etiyopya Savunma Bakanı Fegessa:- "Çatışmaları tırmandırmak amacıyla yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya çalışılan 270 kalaşnikof marka tüfek, 200 tabanca ve toplam 66 bin mermi ele geçirildi"

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya Savunma Bakanı Siraj Fegessa, Oromiya ve Somali eyaletlerindeki çatışmalarda kullanılması amacıyla ülkeye sokulmak istenen yüzlerce silah ve on binlerce merminin ele geçirildiğini söyledi.

Fegessa, ulusal güvenlik konuları ile ilgili son gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için başkent Addis Ababa'da yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Oromiya ve Somali eyaleti sınırındaki çatışmaların kontrol altına alındığını ve ordunun bölgeye konuşlandırıldığını belirten Fegessa, "Çatışmaları tırmandırmak amacıyla yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya çalışılan 270 kalaşnikof marka tüfek, 200 tabanca ve toplam 66 bin mermi ele geçirildi." diye konuştu.

Fegessa, çatışmaların olağanüstü halin kaldırılması sonrası patlak verdiğini ve ülkenin farklı bölgelerinde görülen hükümet karşıtı gösterilerin "bilinmeyen gruplarca" organize edildiğini dile getirdi.

Çatışmaların sıçradığı üniversitelerde durumun normale döndüğünü söyleyen Fegessa, halka yasaların işlemesi ve vatandaşların anayasal haklarının korunması için güvenlik güçleriyle iş birliği yapması çağrısında bulundu.

Hükümet yetkilileri çatışmalar sebebiyle şimdiye kadar yaklaşık 850 bin kişinin yerinden olduğunu belirtiyor.

İki eyalet sınırındaki çiftçiler arasında uzun yıllardır arazi anlaşmazlıkları yaşanıyor. Geçen yıl eylül ayında eyalet polisi ve yöneticilerinin de çatışmalara müdahil olduğu iddiası sonrası olaylar büyümüş, çatışma ve gösterilerde artış yaşanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :