Etiyopya basınından Türk halkına övgü

Etiyopya basınından Türk halkına övgü

Afrika Boynuzu Basın Enstitüsünden Melaku: - "Darbe girişimi ülke tarihinde en çarpıcı dönemeçlerden biri" - "Birçok ülkenin aksine Türk halkı, dünyaya, seçilmiş bir hükümetin ordu veya herhangi bir grup tarafından değil, halk tarafından kurtarılabileceği

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Boynuzu Basın Enstitüsü yöneticilerinden Michael Melaku, "Darbe girişimi ülke tarihinde en çarpıcı dönemeçlerden biri. Birçok ülkenin aksine Türk halkı, dünyaya, seçilmiş bir hükümetin ordu veya herhangi bir grup tarafından değil, halk tarafından kurtarılabileceğini gösterdi." dedi.

Melaku, Etiyopya'nın önemli gazetelerinden The Reporter'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili makale kaleme aldı.

"Türkiye kritik bir dönemeçte" başlıklı makalesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sırasında yoğun mücadeleler verdiğini hatırlatan Melaku, "Darbe girişimi ülke tarihinde en çarpıcı dönemeçlerden biri. Daha önce dünyanın şahit olduğu darbelerin aksine darbeden daha fazla ilgi çeken şey, vatandaşların çoğunun darbecilere karşı gösterdiği tepkiydi." ifadesini kullandı.

Melaku, hükümet yetkililerinin darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını yineleyerek darbenin bastırılmasında önemli rol oynadığına işaret ederek, Türk vatandaşlarının ülkelerini istikrarsızlıktan kurtarmalarının 24 saat bile sürmediğini yazdı.

Melaku, halkın, Türkiye'yi Suriye olmaktan kurtardığını, bunun tarihi ve kahramanca bir hareket olduğunu kaydetti.

- "Ders niteliği taşıyor"

Türkiye'de son dönemde yaşananların, egemenliğin halkın elinde olduğunu ortaya koyan önemli bir ders niteliği taşıdığına dikkati çeken Melaku, "Birçok ülkenin aksine Türk halkı, dünyaya, seçilmiş bir hükümetin, ordu veya herhangi bir grup tarafından değil, halk tarafından kurtarılabileceğini gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

Melaku, darbe girişiminden sonra çıkarılacak derslerden birinin de yabancı ülkelerinin istihbaratlarını güçlendirmeleri ve terör örgütünün faaliyetlerinin takip edilmesi olduğu görüşüne yer vererek, "Bu ülkeler, terör örgütlerinin para kazandığı merkezler olmadıklarından emin olmalılar." uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :