Et ve su ürünlerine standart

Et ve su ürünlerine standart

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gıda sektöründeki ekonomik kayıpların azaltılması amacıyla geçtiğimiz yıl meyve...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gıda sektöründeki ekonomik kayıpların azaltılması amacıyla geçtiğimiz yıl meyve sebze sektörü için standartların hazırlanmasıyla başlayan "Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Ortak Akıl ve Sempozyumu" (TÜRKAS), bu yıl et, et ve su ürünleri için gerçekleştirilecek.

İBB açıklamasına göre, Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığınca, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde başlatılan çalışmayla gıda sektöründeki kayıpların boyutları incelenerek, bunların azaltılması amacıyla her sektör için ayrı ayrı sempozyum düzenleniyor.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Et ve et ürünleri ile su ürünleri için çalışmalara başlandı. Kamu sağlığı, gıda hijyeni, et ve et ürünleri ile su ürünlerinin ambalajlama ve paketleme standartlarını belirlemek, yaşanan sorunları minimuma indirerek ekonomik kayıpların önüne geçip Türkiye'nin bu alandaki politikalarına destek olmak amaçlandı. Konusunda uzman bilim insanları, ilgili sektör paydaşları, yerel yönetimler, kamudaki mevzuat ve uygulamayla ilgili birimlerden temsilciler toplantılar yaptı. Bu sektörle ilgili çevresel analiz, değişimler ve trendler, PEST analizi, ürün ve ambalaj kriter analizi ile rehber hazırlama süreci değerlendirildi.

Bu ön çalışmaların ardından 6-7 Aralık 2017'de Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Ortak Akıl ve Sempozyumu yapılarak, Et ve Et Ürünleri ile Su Ürünleri sektörlerinde standartlar rehberi hazırlanacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler