Eskişehir'de "Yunus Gibi" resim ve heykel sergisi

Eskişehir'de "Yunus Gibi" resim ve heykel sergisi

Valilik tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında düzenlenen "Yunus Gibi" konulu resim ve heykel yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliğince Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yunus Gibi" konulu resim ve heykel yarışmasında dereceye giren eserler sergilenmeye başlandı.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde açılışı yapılan sergide, resim dalında 104 eserden 34'ü, heykel dalında ise 41 eserden 20'si sergileniyor.

Yarışmada resim dalında birinciliği kazanan Süleyman Özderin törende yaptığı konuşmada, yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserin derece almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Özderin, eserinde Yunus Emre'nin bilindik buğday hikayesinden ilham aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Buğday hikayesini Yunus Emre denildiğinde genellikle herkes bilir. Bu hikayedeki ana karakterlerden birisi Yunus Emre, diğeri ise Tapduk Emre. Sloganımıza da, "İlahi aşkın himmetinde ol Yunus gibi" dedik. Ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum. Çok uğraştığım bir resim oldu. Yaklaşık 80 saat emek verdiğim bir çalışma bu eser. Tüm eserlerin aynı değerde olduğunu düşünüyorum. Katılım gösteren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Açılış törenine Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın yanı sıra bir çok sanatçı ressam ve vatandaşların katılırken, serginin 1 hafta süreyle açık kalacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :