Eskişehir'de toplu açılış töreni

Eskişehir'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)- "Parlamentoda görev yapmak askerlikten çok daha mı seviyesiz bir şey? Askerlik bizim için ne kadar kutsalsa milletvekilliği de bizim için o kadar kutsal bir görevdir. Yeter ki hakkını vererek o görevi yapalım. 15 Temmuz gecesi

ESKİŞEHİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentoda görev yapmak askerlikten çok daha mı seviyesiz bir şey? Askerlik bizim için ne kadar kutsalsa milletvekilliği de bizim için o kadar kutsal bir görevdir. Yeter ki hakkını vererek o görevi yapalım. 15 Temmuz gecesi o Gazi Meclis'in içinde bulunan milletvekillerimi aşağılamaya ey Kılıçdaroğlu senin hakkın yok. Bunu bilesin." dedi.

Erdoğan, Eskişehir'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, en büyük gayreti gençlerden beklediğini kaydederek, "Gençler, birileri sizlerle dalgasını geçiyor. Onlara haddini bildirmeniz lazım." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencin seçme yetkisinin yanında şimdi seçilme hakkını da elde edeceğini anımsatarak, geçmişte 30 olan seçilme hakkını, kendisinin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde 25'e indirdiklerini, şimdi ise bunun 18'e indirildiğini aktardı.

Erdoğan, "Bunlar ne diyor? 'Çoluk çocuğa mı bırakacağız?' diyor. Şu hale bak. Seçmek zordur, seçilmek değil. Zor olana 'Evet' diyorsun, kolay olana 'Hayır'. Biz de diyoruz ki 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 gençler bu parlamentoya girecek. Var mıyız? Genç, dinamik, şuurlu, bilgili, ilim irfan sahibi, ahlaklı bir gençlikle dinamik bir parlamento inşa edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyor? 'Şimdi Ankara'daki çocuklarını parlamentoya sokacaklar' diyor. Lafa bak. Senin 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşında varsa onlar da seçilsin, onlar da girsin. Sonra Ankara'da olacak diye bir şey yok. Anadolu'nun evlatları olacak Anadolu'nun. Halbuki daha birkaç sene önce kendileri aynı talebi ifade etmekle övünüyorlardı. Ama bunlarda omurga yok. Her gün başka bir tarafa dönüyorlar. Ben bunların yalanlarını ifşa etmekten usandım. Ama bunlar yalan söylemekten usanmadı. 'Yok filancaları milletvekili olacakmış, yok askerlikmiş, yok emeklilikmiş'. Hepsi yalan, hepsi iftira. 18-25 yaş arasındaki gençlerimizin seçilme hakkı bunları niye rahatsız ediyor? Meseleyi askerliğe bağlayarak genç kızlarımızı niye yok sayıyor? Genç kızlarımızdan milletvekili olamaz mı? Niye bundan rahatsız oluyor? Şu anda 30-25 yaş arası 5 milletvekili var parlamentomuzda. Niye rahatsız oldunuz? Cevap yok, veremiyorlar. 600 milletvekilinin boş yere maaş alacağını söyleyerek, Meclisi, milli iradenin temsilcilerini tahkir ediyor. Bir defa emeklilik olayı kesinlikle, milletvekili oldu bir genç, ama o dönem bitene kadar parlamento onun bütün primlerini öder, ikinci dönem milletvekili olamazsa ondan sonra da hangi kurumda çalışıyorsa o kurum öder veya kendisi öder. Ne zamana kadar? Ne kadar emeklilik için sene varsa o sene süresince. Bu 65 yaşa kadar dayanır. Niye yalan söylüyorsunuz? Askerliğe gelince. Parlamentoda görev yapmak askerlikten çok daha mı seviyesiz bir şey? Askerlik bizim için ne kadar kutsalsa milletvekilliği de bizim için o kadar kutsal bir görevdir. Yeter ki hakkını vererek o görevi yapalım. 15 Temmuz gecesi o Gazi Meclisin içinde bulunan milletvekillerimi aşağılamaya ey Kılıçdaroğlu senin hakkın yok. Bunu bilesin. Güya parlamenter sistemi savunuyorlar. Ama parlamentoya en büyük hakareti yine kendileri yapıyor."

Millete güvendiklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz delikanlılarıyla, kızlarıyla tüm gençlerimize güveniyoruz. İnşallah ilk seçimde Meclisimizde bu gençlerimizin temsilcilerini de görmek istiyoruz. Bunun için gençlerimizden benim ricam şu; 16 Nisan'a kadar daha çok çalışacağız. Gençler, şimdi bakın 30 gün var. Ona göre. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Gençlerin gücünü 16 Nisan'da göstermeye hazır mıyız? 16 Nisan'da Meclisin haysiyetine sahip çıkmaya hazır mıyız?" ifadesini kullandı.

- Eskişehir'e yapılan yatırımlar

Eskişehir'in, son 15 yılda Hükümetten ve devletten en büyük hizmeti almış illerden biri olduğunu belirten Erdoğan, ilk olarak yüksek hızlı trenin Eskişehir'de faaliyete geçirildiğini ve iftihar ettikleri bu çalışmanın açılış törenine de büyük bir gururla geldiklerini anımsattı.

Erdoğan, "Eskişehir bu törenlerde şunu gördü. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemizin en somut tezahürlerini gördü. Bugün de burada toplam yatırım bedeli 436 trilyon lira olan 49 ayrı projenin resmi açılış törenini yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Eğitim, spor ve turizm alanında yapılan yatırımların bulunduğunu aktaran Erdoğan, "Ama en önemlisi de tabi Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 33 bin kişilik Es-Es'lere, Eskişehir'e kazandırdığı malum stadyum. İnşallah bu stat Eskişehirspor'a nice şampiyonluk kupaları sevincini yaşatacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'e yapılan yatırımları şöyle sıraladı:

"Ayrıca şehrimize, Türk dünyasına yönelik bir bilim, kültür, sanat merkeziyle Esminyatürk projesi kazandırdık. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz çeşitli restorasyon projelerini tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız asfaltlama, yol yapımı, parke döşeme işlerini halletti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız şehrimizde bir teknoloji geliştirme merkezi inşa etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, arazi toplulaştırma ve hayvancılık projelerini tamamladı. Eskişehir Sanayi Odası aynı şekilde. Birçok yatırım devam etti. İl Emniyet Müdürlüğü aynı şekilde. Allah nasip ederse yıl sonunda da Eskişehir Şehir Hastanesini bitiriyoruz."

Çok çalışacaklarını ve gayret edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Tek millet için 'Evet' mi? Tek bayrak için 'Evet' mi? Tek vatan için 'Evet' mi? Tek devlet için 'Evet' mi? 80 milyon tek milletiz. Şu gördüğümüz bayrağımız, şehidimiz kanıyla rengini aldı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimiz ta kendisi. Böyle bir bayrak evelallah yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "780 bin kilometrekareyle tek vatan, tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet yok. Kimse bizi bölemeyecek. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan karda." ifadesini kullandı.

- Notlar

Konuşmalar sonrasında Erdoğan ve beraberindekiler yapımı tamamlanan tesislerin açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Eskişehir'e gerçekleştirdiği ziyaretinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Öte yandan, tören alanında, Cumhurbaşkanlığı korumaları geniş güvenlik önlemleri alırken, drone ile çekim yaptı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :