Eskişehir'de toplu açılış töreni

Eskişehir'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan (4)- "Hadi batılıların cumhurbaşkanlığı sistemine neden karşı olduklarını anladım, karın ağrılarının sebebini her gün biraz daha net görüyoruz, peki içimizdeki Hollandalılara ne oluyor?"- "Hollanda'daki, Almanya'daki, Avusturya'daki

ESKİŞEHİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hadi batılıların cumhurbaşkanlığı sistemine neden karşı olduklarını anladım, karın ağrılarının sebebini her gün biraz daha net görüyoruz, peki içimizdeki Hollandalılara ne oluyor?" dedi.

Erdoğan, Eskişehir valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yurt dışında katıldığı programları eleştirdi.

Feyzioğlu'nun Türkiye'den kaçıp, Avrupa'ya giden teröristlerle ortak salon toplantıları yaptığını ifade eden Erdoğan, "Sen nasıl hukukçusun, nasıl baro başkanısın? Bir baro başkanı Avrupa'da böyle bir çalışmaya katılabilir mi? Üstelik de sen suç işlemiş, hukuku çiğneyen, hukuku tanımayan kişilerle nasıl bir arada olursun? Sen bu ülkede nasıl bir hukukçu kılığıyla dolaşacaksın?" diye konuştu.

- "Kılavuzu karga olanın..."

Bu tür eylemlerle hareket edenlere karşı, 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşılmasını isteyen Erdoğan, kadınları evlerde anayasa değişikliğini içeren 18 maddeyi vatandaşlara anlatmaya davet etti.

Batılıların cumhurbaşkanlığı sistemine neden karşı olduklarını anladığını, karın ağrılarının sebebini her gün biraz daha net gördüklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hadi Batılıların cumhurbaşkanlığı sistemine neden karşı olduklarını anladım, karın ağrılarının sebebini her gün biraz daha net görüyoruz, peki içimizdeki Hollandalılara ne oluyor? Ana muhalefetin başındaki zat ve avanesi terör örgütleriyle bir olmuşlar içinde olmayan her şeyi içindeymiş gibi göstererek Anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar. Güya anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüyorlar gençlerimize hakaret ediyorlar, sola dönüyorlar parlamentoya hakaret ediyorlar, ileri bakıyor muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor, Suriyeli muhacirleri milletimize hedef gösteriyorlar. Hollanda'daki, Almanya'daki, Avusturya'daki ırkçılar kendi ülkelerindeki Türkler ve Müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlar da aynı taktiği ülkemizdeki Suriyeliler'e uygulamaya çalışıyorlar. Kılavuzu karga olananın nokta nokta. Kılavuzu Avrupa'daki faşistler olan bir partinin varacağı yer, 1940'ların tek parti CHP'si dönemidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğine karşı çıkanların paketin içindeki maddeleri hiç okumadığı gibi Türkiye'de misafir edilen mağdurlar ve mazlumlara verilen hizmetlere de hiç bakmadıklarını kaydetti.

Eskişehir yöresine ait "Yol üstüne kuruverdim kazanı, ben isterim okuyanı yazanı, yol üstüne kuruverdim pazarı, ben istemem şaşkın şaşkın gezeni" türküsünün sözlerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hani okumaları yazmaları yok diyeceğiz ama hepsinin de elinde kapı gibi güya diplomaları var. Bunlar okumuşlar ama anlamamışlar. İşte eğitimle irfan arasındaki fark budur. Eğitim sadece cehaleti alır. İdrakınız yoksa irfan sahibi olamazsınız. Bizim milletimiz var ya, dağdaki çobanından şehirdeki memuruna kadar tüm fertleriyle irfan sahibi olduğu için her tehdidin, her tehlikenin karşısında ülkesinin, devletinin yanında yer alıyor. Tabii arada ana muhalefetin başındaki zat gibi nasipsizler de çıkabiliyor."

Erdoğan, Yenikapı mitingi için davet ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin davete icabet ettiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise ilk etapta olumsuz yanıt verdiğini, sonrasında birilerinin devreye girdiğini ve cevabın olumlu yönde değiştiğini anımsatarak, Kılıçdaroğlu'nun sonrasında ise Yenikapı'da düzenlenen mitingi sahiplenemediğini bildirdi.

CHP'ye gönül veren vatandaşlar için üzüldüğünü vurgulayan Erdoğan, "Eski sistemde yüzde 15 de olsa, yüzde 25'te kalsa koalisyon yoluyla, vesayet güçleri vasıtasıyla bir şekilde ülke yönetimine ortak olma şansları vardı. Yeni yönetim sisteminde artık milletin yüzde 50 artı bir oyunu almadan yürütme gücüne tesir etmek mümkün değil. Elbette Mecliste temsil imkanı olacak ama bu genel başkanın kafasıyla bir CHP'linin cumhurbaşkanlığını göremeyiz, çocuklarımız da muhtemelen göremeyecektir, torunları görür mü onu bilmiyorum artık." diye konuştu.

- "Sistem yeni isimlerin, yeni liderlerin çıkmasına imkan sağlayacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında, "Evet çıkarsa istifa edecek misiniz?" sorusuna "Niye istifa edeyim ki?" şeklinde yanıt verdiğini anımsatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun daha önce de kabul ettiği halde istifa etmediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar 7 seçim kaybettiğini, ancak istifa etmediğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Varsın 8 seçim kaybetmiş olsun, ne olacak ki. Sürekli bir tek adam lafı edip duruyor ya, aslında kendisini tarif ediyor. Türkiye 16 Nisan'da işte bu zihniyetten kurtuluyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri 5 yılda bir yapılacağı için öyle 7-8 seçim kaybedip genel başkanlık koltuğunda oturmak mümkün olmayacak. Sistem, siyasetin kendi doğal seyri içinde yeni isimlerin, yeni liderlerin çıkmasına imkan sağlayacak. 16 Nisan halk oylamasının ülkemize en büyük faydalarından birisi de işte bu yenilenmenin yolunu açması olacak. Birileri anayasa değişikliği paketini mecrasından saptırmaya çalışıyor. Ana muhalefet partisinin başındaki zat meseleden öyle uzak ki neyi savunduğundan, neye karşı çıktığından öylesine habersiz ki her şeyi birbirine karıştırıyor."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :