Eskişehir’de "Milli Mücadele’nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" konferansı

Eskişehir’de "Milli Mücadele’nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" konferansı

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde "Milli Mücadele'nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde "Milli Mücadele'nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Milli Mücadele'nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" başlıklı konferans, Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Burhan Sayılır ve Prof. Dr. Kemal Yakut başta olmak üzere çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılım gösterdi.

"Cumhuriyetimizin kazanımlarına dört elle sarıldığımızı biliyorum"

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar etkinliğin açılışında, "Şüphesiz bu 100. yıl vesilesiyle Cumhuriyetimizin kazanımlarına dört elle sarıldığımızı biliyorum. Tarih bölümü olarak 100. yıl etkinliğine yaptığınız katkıdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Milli Mücadele'nin hepimiz için anlamı çok büyük" ifadelerini kullandı.

"Son bir kez daha mücadeleye dâhil etmek çok zordu"

'Milli Mücadele'nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi" başlıklı konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayılır şu ifadeleri kullandı:

"Fikren ve fiziken, en önemlisi de psikolojik olarak yıkılmış bir toplumu; iki yüzyıldır örselenmiş, göçe zorlanmış, yerinden yurdundan edilmiş, birçok yakınını savaşlarda kaybetmiş bir toplumu psikolojik olarak son bir kez daha mücadeleye dahil etmek, kazanmaya inandırmak çok zordu. Bu fikrin ve inancın yeşermesinde birçok cemiyetin ve vatanseverin rolü var. Küllerinden doğan bir ülke için herkes savaştı. Bu yüzden Millî Mücadelenin anlamı ve kıymeti çok büyük."

Konferansın devamında Milli Mücadele'nin uzun serüvenini anlatan Prof. Dr. Sayılır katılımcılardan gelen soruları yanıtlarken konuyla ilgili görselleri de paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.