Eskişehir'de 14 yaban hayvanı doğayı bırakıldı

Eskişehir'de 14 yaban hayvanı doğayı bırakıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü veterinerleri tarafından 45 gün süren tedavilerinin ardından 10 yaban...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü veterinerleri tarafından 45 gün süren tedavilerinin ardından 10 yaban kuşu ve 4 kirpi doğaya salındı.

Vatandaşların çeşitli zamanlarda ayakları ve kanatları yaralı olarak buldukları 3 şahin, 1 saz delicisi ile 4 baykuş, 2 kerkenez ve 4 kirpi, Büyükşehir Belediyesi Karantina ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Veterinerlerin çalışmaları sonucu uçma eğitimleri yapılan vahşi kuşlar, doğal hayatta yaşayabilecek duruma getirildi. Yaban hayvanları yaklaşık 45 gün süren tedavi sürecinin ardından Yukarı Kalabak Mahallesi yakınlarında doğal ortamlarına bırakıldı.

Eskişehir Orman ve Su işleri Müdürlüğünde görevli orman mühendisi Özge Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve yaralı olanların tedavi edilmesi gibi tüm çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Özkan Tarkan ise tedavisi ve uçma eğitimi tamamlanan yaban hayvanlarını doğa ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :