Eski Yargıtay üyesi Zengin, firari eski Savcı Akkaş'ı ByLock'ta övmüş

Eski Yargıtay üyesi Zengin, firari eski Savcı Akkaş'ı ByLock'ta övmüş

ByLock kullandığı tespit edilen eski Yargıtay ve YSK üyelerinden Zengin hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekede şüphelinin, FETÖ'nün "25 Aralık operasyonu"nu yapan firari eski Savcı Akkaş hakkında övgü dolu sözler kullandığı belir

ANKARA (AA) - İSMET KARAKAŞ - Eski Yargıtay ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyesi İbrahim Zengin hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekede şüphelinin, başka bir örgüt üyesiyle yaptığı ByLock yazışmalarında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 25 Aralık 2013'teki "yargı operasyonunun" altında imzası bulunan firari eski Savcı Muammer Akkaş hakkında övgü dolu sözler kullandığı tespitine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında soruşturma yürütülen yüksek yargı mensuplarından 77'si için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla fezleke düzenlenerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Hakkında fezleke hazırlananlar arasında eski Yargıtay ve YSK üyesi İbrahim Zengin de yer alıyor.

Zengin'in, örgüt yöneticisi olduğu ve örgüt yapılanmasında etkin konumda bulunduğu tespitine yer verilen fezlekede, şüpheli hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlamasıyla iddianame düzenlenmesi talep edildi.

FETÖ mensubu yargı üyelerinin, 2010'dan sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda (HSYK) çoğunluğu ele geçirdikleri, yüksek mahkemelere gönderilecek FETÖ mensuplarının tespiti için toplantılar yaptıkları ifade edilen fezlekede, örgüt mensubu oldukları belirtilen Mehmet Kaya ve Bülent Çiçekli'nin evlerinde resmi olmayan toplantılar düzenlendiği, Zengin'in bu toplantılardaki kararlar doğrultusunda Yargıtay ve Yüksek Seçim Kurulunda görevlendirildiği bildirildi.

Zengin'in, FETÖ'nün amaçlarını gerçekleştirmek kastıyla Silahlı Kuvvetler içinde örgütün etkin olmasını sağlayıp, kamuoyunda "kumpas davaları" diye bilinen davalara zemin hazırlayan şüphelilerden olduğu aktarılan fezlekede, zanlının "FETÖ'nün deşifre olmasını engellemek ve örgüt mensupları hakkındaki soruşturmaların bertarafını sağlamak amacıyla diğer örgüt yöneticileriyle fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği" değerlendirmesi yapıldı.

- Aktif ByLock kullanıcısı

Fezlekede örgüt içinde ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'ta "Hanif" kod adını kullandığı belirtilen Zengin'in, ByLock'a en son 18 Şubat 2016'da girdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Aktif şekilde ByLock kullanan Zengin'in, örgütün yargıdaki üst düzey yöneticileri Nazmi Dere, Erkan Yılmaz, Celil Kalyoncu ve "sivil imam" Mehmet Baysal ile program üzerinden yoğun şekilde mesajlaştığının belirlendiği bildirildi.

Fezlekede Zengin'in, örgüt yöneticilerinden olduğu belirtilen Mehmet Kaya'ya gönderdiği ByLock mesajında, 25 Aralık 2013'te o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da arasında bulunduğu 96 kişi hakkında gözaltı kararı veren eski Özel Yetkili Savcı Muammer Akkaş için övgü dolu sözler kullandığı ifade edildi.

Söz konusu mesajı, "25 Aralık operasyonu"ndan yaklaşık iki yıl sonra, 27 Aralık 2015'te gönderdiği anlaşılan Zengin'in, "Abi, Muammer Akkaş ve arkadaşları, Efendimizden ve Hulefa-i Raşidin'den (dört halife) sonra İslam tarihinin en önemli vazifesini yaptılar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

- "Meslek hayatındaki kararları tek başına veremez"

Zengin'in ByLock yazışmalarında, örgütten izin almadan görevinden istifa eden FETÖ'cü yargı mensubu aleyhinde beyanlarda bulunması da dikkati çekti.

Zengin'in, istifa eden M.P. hakkında başka bir örgüt mensubuna 21 Aralık 2015'te gönderdiği ByLock mesajında, "O, hangi hizmet menfaatini korumak ve o kötü şeyi yapmamak için istifa etmiş?" ve "Bu arkadaşın mesulü kimdi? Önce onu bulalım. Sonra, belki o arkadaş üzerine düşeni yapmıştır." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Söz konusu mesajlaşma hakkında fezlekede yer alan değerlendirmede de "FETÖ içinde yer alan kişinin, örgütten izin almaksızın özel hayatı dahil olmak üzere meslek hayatındaki kararları tek başına veremediği, mutlak surette örgütün izni ve kararıyla tasarrufta bulunabileceği görülmektedir." tespitinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :