Eski Rus bakandan "tuzak kuruldu" savunması

Eski Rus bakandan "tuzak kuruldu" savunması

Rüşvet iddiasıyla ev hapsinde bulunan Rusya’nın eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev, Rosneft'in Üst Yöneticisi Seçin'i yalan beyanda bulunmakla suçladı

MOSKOVA (AA) - Rusya’nın eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, hakkında devam eden yolsuzluk davasında Rosneft’in Üst Yöneticisi İgor Seçin’in yalan beyanda bulunduğunu iddia ederek kendisine “tuzak” kurulduğunu belirtti.

Ulyukaev, Rus petrol şirketi Başneft’in Rosneft’e satışı konusunda hükümet adına olumlu görüş beyan etmek için Rosneft şirketinden tehditle 2 milyon dolar aldığı suçlamasıyla açılan davada ifade verdi.

İçerisinde 2 milyon dolar bulunan ve Seçin tarafından Rosneft ofisinde kendisine verilen çantada “şarap” olduğunu düşündüğünü anlatan Ulyukaev, “Seçin daha önce de bana düzenli olarak pahalı saatler ve benzer hediyeler vermişti. Bu sanıyorum Rosneft Üst Yöneticisi olarak yaratmak istediği bir görüntünün parçasıydı.” dedi.

Seçin’in, kendisine rüşvet verdiğine yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını savunan Ulyukaev, “Kendisi yalan beyanda bulunuyor. Ben ise doğruyu söylüyorum. Kimseden rüşvet almadım. Rüşvet iddiaları bana kurulan bir tuzaktır.” ifadesini kullandı.

Ulyukayev, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığının, Başneft'in yüzde 50.08'lik hissesinin Rosneft tarafından alınmasına onay vermesi için 2 milyon dolar rüşvet aldığı iddiasıyla geçtiğimiz yılın kasım ayında gözaltına alınmıştı. Yaklaşık bir yıldır ev hapsinde bulunan eski bakanın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :