Eski rektör Birincioğlu'nun FETÖ'den yargılandığı dava

Eski rektör Birincioğlu'nun FETÖ'den yargılandığı dava

Duruşma savcısı, mütalaasında, eski ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu'nun 5 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti

AYDIN (AA) - Aydın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Mustafa Birincioğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Birincioğlu ve avukatı katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen eski ADÜ İhale Şube Müdürü B.D, Birincioğlu'yla iş icabı birkaç kez görüştüklerini, sanığın rektör seçildikten sonra kendisine çalışmalarını beğendiğini söylediğini daha sonra ise "Benim buraya gelmeme vesile olan kişilerle çalışacağız. Amerika'ya gidip geleceğim. Liste vereceğim. Bu kişiler beni desteklediler. Davet usulü ihalelerde bu kişilerle çalışacağız." dediğini öne sürdü.

Bu teklifi kabul etmediği için görevinden uzaklaştırıldığını, hakkında 20'nin üzerinde dava açıldığını savunan B.D, bunların birçoğundan beraat ettiğini dile getirdi.

Tanığın ifadeleri üzerine söz alan Birincioğlu, "Bütün ihaleleri düzenleyip istedikleri kişilere verdiler. Kendi yakınlarına kurdurdukları naylon şirketle ihale alıyorlardı. Hiçbir üniversitede bu şekilde şube müdürlüğü yoktur. Usulsüzlük yapıp görevi kötüye kullanmıştır. İhalelerde istemediği kişileri eliyorlardı. İstediği kişilere ödeme yapıp istedikleri kişilere ödemeye yapmıyordu. Bu konuda çok şikayet aldık. Dolayısıyla bu müdürlüğü lağvederek diğer üniversitelerde nasıl oluyorsa o hale getirdik." savunmasını yaptı.

İddia makamı, mütalaasında, FETÖ bağlantılı yemek firmasıyla, termal otelle olan anlaşması, tanık beyanları, örgütün üniversitedeki kadrolaşması sürecinde yaptığı faaliyetleri dikkate alarak sanığın örgüt üyeliğinden 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatının mütalaaya karşı ek süre talebinin mahkemece kabul edilmesinin ardından duruşma 14 Haziran'a ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :