Eski MHP milletvekili Akşener:

Eski MHP milletvekili Akşener:

"Ben tarihçiyim, Almanya ve Avrupa tarihi konusunda en ağır şeyleri burada söyleyebilirim. İnsanları yaktıklarını, insandan oluşan hayvanat bahçesi açtıklarını, kendilerini üst sınıf görürken diğer tüm insanları aşağılık gördüklerini ve başka milletleri d

GAZİANTEP (AA) - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına yönelik, "Ben tarihçiyim, Almanya ve Avrupa tarihi konusunda en ağır şeyleri burada söyleyebilirim. İnsanları yaktıklarını, insandan oluşan hayvanat bahçesi açtıklarını, kendilerini üst sınıf görürken diğer tüm insanları aşağılık gördüklerini ve başka milletleri düşman ilan ettiklerini söyleyebilirim." dedi.

Akşener, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerde kaybedilen oyların nedenlerini araştırmak, 5 ayda 2 milyon oyunun neden kaybedildiğini incelemek üzere genel kurul talepleriyle yola çıktıklarını ve gelinen noktanın herkesin malumu olduğunu söyledi.

Yapılacak genel kurulun Ülkücü Harekete, millete ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Akşener, son 5,5 ayda her türlü engel, iftira, tuzak ve hareketle mücadele ederek bugünlere gelindiğini anlattı.

Bu süreçte, ülkede yaşayan her kimsesiz, kadın, çocuk, genç ve çaresizlerin umudu olduklarını aktaran Akşener, ekonomi, dış politika, siyaset ve sosyal anlamda ülkenin içinden çıkması zor bir hale geldiğini savundu. Bu yüzden iktidara gelmek için acelelerinin olduğunu ifade eden Akşener, "Başbakan Meral" sloganları üzerine, "Başbakan diye diye bir iktidar yıktınız. Şimdi daha gür sesle Başbakan Meral diyorsunuz, sanırım yeni başbakanın da yeri ısınmadan gidecek gibi görünüyor." diye konuştu.

Akşener, mevcut MHP yönetimini eleştiren sloganlar atılması üzerine ise "Hayır, olumsuz hiçbir şey yok. Ben az önceden beri ne diyorum, biz milletin umuduyuz, kimsesizlerin kimiyiz, gençlerin gözündeki ışığız. Biz herkesin geleceğiyiz ve geleceğiz." dedi.

- "4 milyona yakın Türk'ün yaşadığı yörelerde, miting yapmayı neden düşünmediler?

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına da değinen Akşener, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türklerin yaşadığı her yerde miting yaptı. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı Almanya'da davulla zurnayla gelirken bizim muhteremler nerede? Biri Afrika'da diğeri Azerbeycan'da. O bölgede 4 milyona yakın Türk'ün yaşadığı yörelerde, miting yapmayı neden düşünmediler? Bir ülkenin itibari bu kadar 2 paralık edilmez. Ben tarihçiyim, Almanya ve Avrupa tarihi konusunda en ağır şeyleri burada söyleyebilirim. İnsanları yaktıklarını, insandan oluşan hayvanat bahçesi açtıklarını, kendilerini üst sınıf görürken diğer tüm insanları aşağılık gördüklerini ve başka milletleri düşman ilan ettiklerini söyleyebilirim. Ama bunun bize ne faydası var. Almanya'da orada yaşayan Türkler harekete geçirilmeliydi, Almanya parlementosunun başına o gök kubbe indirilmeliydi."

Akşener, Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadelede bulunan güvenlik güçleriyle ilgili yeni yasal zeminin oluşturulması gerektiğine işaret ederek, "Allah izin verir ve siz destek olursanız, samimi söylüyorum terörün belini 6 ayda kıracağım. And olsun ki teröre yardım ve yatakçılık yapanların da tümünü yargılayacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :