Eski hakim çifte FETÖ'den hapis istemi

Eski hakim çifte FETÖ'den hapis istemi

Adana'da eski hakim çift hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı- İddianamede, çiftin evinde yapılan aramada şifreli el çantasında, terör örgütü elebaşı Gülen'in kitapları ile "f.gülen" yazısı olan

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski hakim çift hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilip tutuklanan eski hakim Bilal A. ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eşi eski hakim N.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Eski hakim çiftle ilgili "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, çiftin yatak odası dolabında görüntü kaydı alınarak yapılan aramada şifreli gri renkli el çantasında, terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in kitapları ile beyaz kutu içinde altın renkli "f.gülen" yazısı bulunan saat ile üzerinde Gülen'e ait olduğu düşünülen bir sözün yazılı olduğu kalem kutusu bulunduğu aktarıldı.

Saat ve kalem kutusunun örgüt tarafından şüphelilerin örgütsel bağlarını güçlendirmek ve motive etmek amacıyla hediye edilmiş olabileceğinin değerlendirildiği belirtilen iddianamede, çiftin savunmasına da yer verildi.

Bilal A. savunmasında, FETÖ'yle herhangi bağlantısının olmadığını, yatak odasındaki arama sonucu ele geçirilen saatin kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

N.A da haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :