Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

İHH Genel Başkanı Yıldırım:- "Katil Esed ile destekçileri, tarihe ve coğrafyaya ölüm ekmeye devam ediyor. Bugün İdlib'deki kimyasal saldırıda 50 kişi şehit oldu. Kundaktaki bebeklere, minicik çocuklara bile bomba yağdırmaktan ar etmeyenlerin sonu inşallah

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Katil Esed ile destekçileri, tarihe ve coğrafyaya ölüm ekmeye devam ediyor. Bugün İdlib'deki kimyasal saldırıda 50 kişi şehit oldu. Kundaktaki bebeklere, minicik çocuklara bile bomba yağdırmaktan ar etmeyenlerin sonu inşallah hüsran olacak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Esed rejiminin Suriye'nin İdlib şehrindeki kimyasal silah saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Katil Esed ile destekçileri, tarihe ve coğrafyaya ölüm ekmeye devam ediyor. Bugün İdlib'deki kimyasal saldırıda 50 kişi şehit oldu. Kundaktaki bebeklere, minicik çocuklara bile bomba yağdırmaktan ar etmeyenlerin sonu inşallah hüsran olacak."

Kimyasal saldırılara karşı acil ilaç seferberliği başlattıklarını bildiren Yıldırım, kimyasal saldırılarda yaralananlara ilaç ve sıhhi malzeme yardımında bulunmak için "ILAC" yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira ile destek olunabileceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :