Esed çekiliyor mu?

Esed çekiliyor mu?

Şam'a giden Ürdün heyeti, "Şartlar olgunlaşırsa Esed çekilmeye hazır" diyor.

Beşar Esad ile Şam'da görüşen Ürdün'den bir heyet, Esad'ın Suriyelilerin anlaşması durumunda görevi bırakmaya hazır olduğunu söylediğini belirtti. CNN Arabic televizyonuna açıklama yapan heyetten Durğam Khaitan Helese ziyaretin Şam'dan gelen davet üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Helese yaptığı açıklamada görüşmede Esed ile Suriye'deki krizin siyasi yollarla çözülmesi konusunun ele alındığını ifade etti.

Helese "Esed, Suriye Muhalif Güçler Koalisyonu ile ilgili olumlu şeyler söyledi. Buna bağlı olarak diyolog konusunda olumlu karşılıyor. Esed, Suriyelilerin çözüm için diyalog konusunda uzlaşmaları durumunda görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi" diye konuştu.

Ziyaret Ürdün'de tepkiyle karşılandı

Ürdün Barosu Sekreteri Semi Kharis başkanlığındaki heyet, Pazartesi günü Beşşar Esed'i ziyaret ederek Ürdün halkının kendisine teveccühü adına cübbe giydirmişti. 

Kharis'in Esed'i ziyaret etmesi, Ürdün'de büyük tepki topladı. Çeşitli siyasi ve toplum örgütleri yapılan ziyarete sert ifadelerle eleştirerek "Ürdün halkı" adına yapılan açıklamayı ise kabul etmediklerini ifade etti.