Erzurum'da "konut mağdurları" evlerine kavuşuyor

Erzurum'da "konut mağdurları" evlerine kavuşuyor

Kentte, özel bir firmanın maket üzerinden satışa sunduğu ancak hak sahiplerine teslimi yapılmayan konut projeleriyle ilgili vatandaşların mağduriyeti giderilmeye başlandı- Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen:- "Halen yapımı TOKİ tarafından devam ettirilen

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, özel bir firmanın satışa sunduğu ancak hak sahiplerine teslim edilmeyen konut projeleri sebebiyle mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderileceği bildirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı yazılı açıklamada, kentin bazı bölgelerinde bir firma tarafından yapılan konut projesinde vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

Hak sahiplerinin bütün alacaklarından mahrum bırakıldığını ifade eden Sekmen, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bize emrettiği talimat üzerine belli bir süredir bu konuya odaklanarak sorunun çözümü için Başkent-Erzurum hattında gerek bürokrasi gerekse de diğer kurumlarla yoğun bir mesai harcadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yaptığımız ortak çalışmada konut mağdurlarına Yıldızkent'te yeni bir yaşam alanı kazandırdık. Halen yapımı TOKİ tarafından devam ettirilen Yıldızkent TOKİ Konutları bittiğinde mağdur vatandaşlarımızın bir nebze de olsa sorununu çözmüş olacağız."

Sekmen, mağdurlarla ilgili konut kura çekilişinin 9 Ekim'de yapılacağı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Konut mağdurları için Yıldızkent'te inşa edilen TOKİ konutlarının kura çekimi 9 Ekim, saat 09.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak. TOKİ tarafından yapımı devam eden 1. ve 2. etaplarda toplam bin 650 daire bulunmaktadır. 75 metrekareden başlayan ve 120 metreye kadar çıkan B-1, C-1 ve C-2 tipi daireler çok uygun ödeme koşullarıyla vatandaşlarımızın emrine sunuluyor. Bu konuyla ilgili tüm konut mağdurları, daha detaylı bilgi almak için Erzurum Büyükşehir Belediyemize müracaat edebilirler."

Sekmen, bu süreçte kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve ilgililere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :