Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi sıkıntısı

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi sıkıntısı

Trakya Üniversitesindeki Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde, öğretim üyesi bulunamadığı için eğitim verilemiyor- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duymaz:- "Ermeni Bölümüne gelen hocalarımız geçen yıl sözleşmelerini uzatmayı istemedi, anlaşamadık. Dolay

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde, öğretim üyesi sıkıntısı nedeniyle eğitim verilemiyor.

Öğrencilerden Ahmet Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl hiçbir sorun yaşamadan öğrenimlerini sürdürdüklerini ancak dönem başından bu yana öğretim üyeleri olmadığını söyledi.

Yönetimin kendilerine öğretim üyelerinin gittiğini söylediğini belirten Duman, "Bekledik ama hocalar gelmiyor. Zaman geçiyor. Vizeler geçti, şimdi finallere gireceğiz ama hala hocalardan haber yok. Odaları kilitli. Mağduruz" dedi.

Öğrencilerden Rıdvan Seyitoğulları ise öğretim üyesi sıkıntısı nedeniyle bir yıllarının boşa geçtiğini ifade ederek, farklı bölümlere yerleştirilmeyi beklediklerini kaydetti.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz ise yabancı uyruklu öğretim üyeleriyle sözleşmeli olarak çalıştıklarını ve sözleşmeyi her sene yenilediklerini söyledi.

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümündeki öğretim üyeleriyle sözleşmeyi yenileyemediklerini aktaran Duymaz, şöyle konuştu:

"Ermeni Bölümüne gelen hocalarımız geçen yıl sözleşmelerini uzatmayı istemedi, anlaşamadık. Dolayısıyla onlar bölümlerinden ayrıldılar. Bunun üzerine biz Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünü devam ettirmek için hoca arayışına başladık. Tüm imkanları kullandık. Sorunun çözümü için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Bize bazı isimler verdiler ancak programımızı yürütecek kadar hoca bulamadık."

 

- "Başka bölümlere kaydırmak istiyoruz"

 

Prof. Dr. Duymaz, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan yaklaşık 15 öğrenciyi başka bir bölüme kaydırmak istediklerini söyledi. Bu durumu öğrencilere de anlattıklarını ve öğrencilerin kabul ettiğini aktaran Duymaz, şöyle devam etti:

"Kendilerinden hangi dilleri, bölümleri tercih ettiklerine dair dilekçe aldık. Fakültenin yönetim kurulu, öğrencilerin istekleri doğrultusunda ilgili bölümlere kaydırmayı uygun gördü. Senato oylamasında da oy çokluğuyla onaylandı. Şu anda senato kararımız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında. Büyük ihtimalle olumlu görüş bekliyoruz çünkü başka bir yolla aşamıyoruz bu sıkıntıyı. Dolayısıyla bu konu öğrencilerimizin de rızasına uygun olarak olumlu yönde çözülecek gibi görünüyor. Büyük bir ihtimalle dönem kaybı ile mezun olabilecekler.” 

Duymaz, bölümü kapatmayı düşünmediklerini, birkaç öğretim üyesiyle görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :