Ergenekon Savcısına külüstür verildi

Ergenekon Savcısına külüstür verildi

Tehdit alma rekoru kıran Savcı zırhlı bir otomobil istedi, ancak verilen araba külüstür.

Ergenekon soruşturmasını yürüten ve bu nedenle çok sık tehdit aldığı iddia edilen “süper savcı” Zekeriya Öz’e, talebi üzerine 1992 model Ford Taunus marka zırhlı bir araç tahsis edildi. Ankara’dan İstanbul’da getirilen Diyarbakır plakalı aracın, yolda iki kez su kaynattığı, yolu çekici yardımıyla tamamlayabildiği ortaya çıktı.

‘Yolu çekiciyle tamamladı’

Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası başlatılan Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e, çok sayıda tehdit alması üzerine dört yakın koruma tahsis edilmişti. Kendisine yöneltilen tehditlerdeki artış nedeniyle yetkili makamlardan bir de zırhlı araç talep eden Öz’e, 10 gün önce zırhlı bir araç tahsis edildi.

‘Koltukları yırtık pırtık'
Ankara’dan gönderilen 1992 model Ford Taunus model Diyarbakır plakalı aracın İstanbul’a gelişinin hayli olaylı olduğu, koltukları yırtık, kaporta boyasının ise yamalı olduğu görülen aracın gelişi sırasında iki kez su kaynattığı, hatta yolu bir çekiciyle tamamladığı öğrenildi.

Adliyenin bahçesine binbir güçlükle ulaşan aracı gören Savcı Öz’ün olaya çok sinirlendiği ve aracın iadesi için gerekli prosedürleri tamamlamaya çalıştığı kaydedildi.

Araba değil kağnı

Toz toprak içinde bahçede bekleyen arabanın koltuklarındaki yırtıklar dışarıdan bile görülebiliyor. Taunus model araçların normallerinin bile şuanda motorlarının o büyüklükteki kasayı çekmediği ifade ediliyor. Araç zırhlı olunca iyice kağnı gibi ilerlediği belirtildi.